|   | 
  • Kayserispor, 3 büyüklerin tamamından puan çıkardı


    Kayserispor, 3 büyüklerin tamamından puan çıkardı

    Kayserispor, bu sezon topladığı 27 puanın 9'unu şampiyonluk yaşamış ve üç büyükler olarak adlandırılan İstanbul takımlarından aldı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile toplam 6 maç oynayan sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmaların sadece birinde puan alamadı. 
    Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 4'er puan alan ve rakiplerine yenilmeyen sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ile oynadığı 2 maçın birinde yenilirken, diğer müsabakadan ise 1 puan aldı. Kayserispor, bu sonuçlarla ligde topladığı 27 puanın 9'unu bu takımlardan almış oldu.
    Beşiktaş ile ligin ilk yarısında sahasında oynadığı maçı 1-0 kaybeden Kayserispor, ikinci maçta ise deplasmanda 2-2 berabere kalarak rakibinden 1 puan aldı. Kayseri ekibi, Fenerbahçe ile oynadığı mücadelelerde yenilgi yüzü görmedi. Ligin 2. haftasında İstanbul'da oynanan maçta sarı-lacivertli takım ile 3-3 berabere kalan Kayserispor, 19. haftada Kayseri'de oynanan maçta ise sarı-lacivertlileri 4-1 mağlup etmeyi başardı. 
    Kayserispor'un yenilgi yüzü görmediği takımlardan biri de Galatasaray oldu. Ligin ilk yarısının 3. haftasında Kadir Has Stadı'nda oynanan maç 1-1 berabere bitti. Sergen Yalçın'ın takımı, Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta karşılaşmasında deplasmanda oynadığı maçı 2-1 kazanarak adından söz ettirmeyi başardı. Kayserispor, bu 6 maçlık seride tek yenilgisini Beşiktaş'tan aldı.

    En çok gol Fenerbahçe'ye
    Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynanan 6 maç göz önüne alındığında Kayserispor'un atılan gollerde de üstünlüğü dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, bu takımlar ile oynadığı 6 maç sonunda rakip filelere tam 12 gol göndererek maç başı 2 gol ortalaması yakaladı. Kendi kalesinde ise 9 gol gören Kayserispor'un en fazla gol attığı takım da 7 golle Fenerbahçe oldu. Galatasaray'a 3 gol atan sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş filelerini ise 2 kez havalandırdı. Kayserispor bu süreçte en çok golü ise yine Fenerbahçe'den yedi. İki maçta rakibinin 4 golüne engel olamayan Kayserispor, Beşiktaş'tan 3, Galatasaray'dan ise 2 gol yedi. Kayserispor bir anlamda üç takımdan aldığı puanlar ile kümede kalma yolunda önemli bir avantaj elde etmiş oldu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.