|   | 
  • Sabahattin Sürmen

    Kayserispor Kaçanı Kovalıyor, 3 Puan Yine Başka Bahara

    Kayserispor yine kazanamadı. Geçen haftalarda olduğu gibi iki kez geri düştüğü maçta rakibini kovaladı ve iyi bir ikinci yarı mücadelesi ile bir puanı aldı.

     

    Kayserispor için Sinan Kaloğlu ile birlikte lig yeniden başlıyor. Burak Yılmaz sonrası Sinan Kaloğlu’nun nasıl bir takım çıkaracağı herkes tarafından çok merak ediliyordu. 

    Sinan Kaloğlu vefa örneği gösterip 2 gün önce geldiği takımı Başakşehir maçına alt yapı antrenörlerinin çıkarmasını uygun görmüştü.

     

    Çok akıllıca, kurnaz ve mantıklı bu karar sonrası maça alt yapı antrenörleriyle çıkan Kayserispor, eski teknik direktörü Çağdaş Atan’ın takımı Başakşehir deplasmanında güçlü rakibinden yine puan almayı başarmıştı. 

    A Milli Futbol Takımımızın, Bizim Çocukların Karadağ ve İzlanda maçları nedeniyle verilen ara mutlaka en çok Sinan Kaloğlu’nun işine yaradı. Böylesine bir fırsatı altın tepside kimse O’na kimse sunmazdı. 

     

    Bu fırsat takımı tanıması, yeni planlar yapması ve düşündüğü takımı kurması açısından çok büyük bir şanstı. 

    Kısa da olsa lig devam ederken aslında çok uzun bir zaman kazanmıştı.

     

    Gaziantepspor maçının da Kayseri’de kendi evinde oynanacak olması, kendi seyircisi önünde olmanın avantajı ve rakibine evinde yenilmemiş olması yabana atılamaz artılardı. 

    Galatasaray’ın ve Milli Takımı’n eski efsane oyuncularından Selçuk İnan’ın çalıştırdığı Gaziantepspor yeni takviyeler yapmasına rağmen son 6 haftadır kazanamıyordu. 

     

    Selçuk İnan’ın teknik direktörlüğü futbolculuğu kadar parlak geçmiyordu. 

    Kayserispor bulduğu bütün bu fırsatları ve artıları iyi değerlendirerek kendi gibi kazanamama stresi yaşayan rakibinin önüne geçmek istiyordu. 

     

    Süper Lig’in puan cetvelinde 16 ve 17. Sırasındaki iki takımından Gaziantepspor çıktığı 7 maçtan bir galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılırken aldığı 5 puanla 16. Sırada; Kayserispor ise 4 beraberlik ve 3 yenilgi sonucunda 4 puanla rakibinin bir basamak altında bulunuyordu.

     

    Son Beşiktaş maçında Maxim’in attığı gol sayesinde son saniye üçlüğüyle bir puan alan Gaziantepspor hızlı forvetlere ve Lungoyi, Sorescu, Kozlowski, Lungoyi gibi tecrübeli Maxim gibi bir beyin ile mücadeleci bir takım kimliği taşıyordu.

    Sinan Kaloğlu kadroda Burak Yılmaz’dan farklı olarak Arif’in yerine Carole, Mehdi’nin yerine Ali  Karimi, Nazon yerine Bahoken’i tercih ederek baskılı oyunu tercih edeceğini ilk dakikalarda gösterdi.

     

    Onun tercihinde Kayseri’nin gençleri Arif, Eray, Baran Ali ve Talha’ya kulübe yolu gözükmüştü.

    Attamah daha oyunun başında hızlı Gaziantep forvetlerini yere indirerek sarı kartla defans bloğunda önemli bir zafiyet oluşturdu. 

     

    Maxim’in adrese teslim ortalarında golü bulan Gaziantep’in pozisyonu VAR takıldı.

    Maxim ve Kozlovski ile orta sahasını çok daha iyi koordine eden Gaziantep etkili ataklar geliştirmekte ilk yarıda Kayserispor’dan daha başarılı göründü. 

     

    Nitekim yine orta sahada defans arkasına atılan uzun topu kovalayan Sorescu, Attamah ve Carole’ün ağırlığını da fırsat bilerek Okereke’yi bomboş durumda topla buluşturdu.  Okereke topu filelere göndermekte zorlanmadı.0-1.

    Enteresan bir şekilde Kayserispor gol sonrası şoka girmedi. 

     

    Hemen santra ile ilk pasta Cardoso’yu ilerde topla buluşturdu. Cordoso’nun akıl dolu asistinde Aylton uçarak topu kafayla filelere gönderdi 1-1.

    Kayserispor orta sahasında çok daha iyi organize olmalı, rakibe ön tarafta pres yaparken arka tarafta savunmasına da desteğini eksik etmemeli.  Çünkü savunmanın ortasında oynayan Attamah ve Carole arasındaki uyumsuzluk ve bu futbolcuların fiziksel kapasitesinin de geri dönmede yetersiz kalması rakiplerine çok daha büyük fırsat sağlıyor.

     

    Sinan Kaloğlu 1990 model defansının rakiplerinin 2020 model forvetlerine karşı ağır kaldığını görmeli ve buna bir çözüm bulmalı. 

    Genç Arif o noktada belki tecrübesizdi ama diğer iki arkadaşından çok daha süratli bir futbolcu.

     

    Yukarıdaki anlatımlarımıza uygun biçimde ilk yarının uzatma dakikasının son saniyesinde yine yıkıldı. 

    Bu ağır defansın bir türlü uzaklaştıramadığı Gaziantepspor’un üç pozisyonu sonrasında Kozlowski bütün defansın yorgun bakışları arasında topu filelere gönderdi.1-2. 

     

    Takımının soyunma odasına önde gitmesine fırsat sağladı.

    Bu şartlarda ikinci yarı Kayserispor açısından olmak ya da olmamak anlamı taşımaya başladı. 

     

    Sinan Kaloğlu mücadele gücü daha yüksek olan Mehdi Mourabia ile sarı kartı da olan Ali Karimi ve Bahoken yerine de Nazon’u değiştirerek ikinci yarıya başladı.

    Bu değişikliklerle oyun Kayserispor açısından daha da hareketlendi. 

     

    Rakibine yoğun baskı kuran Kayserispor Kartal’ın Nazon’a ceza sahası yayında aktardığı topu bu futbolcu nefis bir asistle Cardoso’yla buluşturdu. Cardoso’nun düzgün vuruşu filelere gitti.2-2

     

    Sinan Kaloğlu ikinci yarı bambaşka bir takım oynattı. İlk yarıyı sönük kapatan takım ikinci yarı çok iyi bir performans gösterdi. 

    Mehdi ve Nazon oyunun seyrini değiştirdi. Cardoso, Mane ve Kartal ikinci yarı çok üst düzey oyun çıkardı. Kazanmak için bütün takım çok gayret gösterdi. 

     

    Kartal’ın direkten dışarı giden son dakikaların etkili pozisyonu 3 puan getirmedi. 

    Kayserispor yine kazanamadı. 3 puan hasreti belki de gelecek hafta Mersin’deki Hatayspor maçında gelebilir.

    Sinan Kaloğlu oyuncu değişikliklerinde doğru, gerekli ve akıllı dokunuşlar yaptı. 

     

    Kayserispor, duran topları değerlendirmede, bulduğu pozisyonları verimli kullanmada zafiyetlerini yenmelidir.

    Bu maçta Gaziantep kaçtı, Kayseri yakaladı. Ama her zaman kaçılmıyor, her zaman da yakalama imkanı olmuyor. Süreklilik olmalı, sistem artık bir an önce oturtulmalı. Yoksa bir bir puan toplamak hep berabere kalmak işe yaramaz! Benden söylemesi…

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.