|   | 
  • KAYSO BAŞKAN YARDIMCISI BÜYÜKSİMİTÇİ ; 430 MİLYON YATIRIM...


    KAYSO BAŞKAN YARDIMCISI BÜYÜKSİMİTÇİ ; 430 MİLYON YATIRIM...
    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi, "Bugüne kadar 430 milyon lira yatırım yapılan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgösi'nde 2 bin kişi istihdam ediliyor" dedi.

     Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi, "Bugüne kadar 430 milyon lira yatırım yapılan Mimarsinan Organize Sanayi Bölgösi'nde 2 bin kişi istihdam ediliyor" dedi.

    Büyüksimitçi, şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 1998 yılında kurulan MimarsinanOrganize Sanayi Bölgösi'nin (OSB) yaklaşık 6 milyon metrekare alana sahip olduğunu söyledi.

    Bölgedeki toplam 376 parselin 339'unun sanayiciler tarafından alındığını ve 37 parsel kaldığını belirten Büyüksimitci, şunları kaydetti:

    "Bölgemizde toplam 91 firma faaliyet gösteriyor. 81 firma ise inşaat halinde. Bunlardan birçoğu birkaç ay içinde üretime geçecek. Hafriyat aşamasında 73, proje aşamasında ise 131 katılımcımız var. Bu yıl içerisinde herhangi bir faaliyette bulunmayan, tahsis sahiplerinin tahsislerini iptal etmeye başlayacağız. Bugüne kadar Mimarsinan OSB'ye 430 milyon lira yatırım yapıldı. Bölge tamamlandığında yatırım miktarı 1 milyar 170 milyon lirayı bulacak. Bölgeye yapılan yatırımların yüzde 32'sini gıda, yüzde 13'ünü metal ve yüzde 11'ini inşaat sektörü oluşturuyor. Toplamda ise 2 bin kişi istihdam ediliyor."

    Bölgede yol yapım çalışmalarının devam ettiğini, enerji nakil hatlarında altyapının tamamen hazır olduğunu, doğalgaz altyapısının tamamlanarak sanayicilerin hizmetine sunulduğunu ifade den Büyüksimitçi, gerekli prosedürlerin tamamlanması halinde bu yıl bölgede bir arıtma tesisinin temelini atmayı ve 2014 yılı içerisinde de tamamlamayı düşündüklerini vurguladı.

    Büyüksimitçi, ayrıca bölgeye 52 bin ağaç diktiklerini, 4 bin 500 kişi kapasiteli bir cami inşaatının devam ettiğini, bölgenin girişine bir polis merkezi inşaatına da bu yıl içerisinde başlanacağını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.