|   | 
  • KAYSO İLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ VAKFI BİRARAYA GELDİ


    KAYSO İLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ VAKFI BİRARAYA GELDİ
    Kayseri Sanayi Odası ile Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı tarafından tanışma ve işbirliği toplantısı düzenlendi.

     Kayseri Sanayi Odası ile Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı tarafından tanışma ve işbirliği toplantısı düzenlendi. KAYSO'da düzenlenen toplantıya Kayseri'de faaliyet gösteren üniversitelerin temsilcileri ve akademisyenleri ile oda üyesi sanayiciler katıldı.

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nureddin Okandan, sanayiciler ile akademisyenleri tanıştırarak karşılıklı işbirliklerini artırmak için böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, katma değerli ürünler üretmenin bir yolunun da üniversiteler ile ortak çalışma yapmaktan geçtiğini söyledi.

    Oda olarak sanayiciler ile üniversiteleri her platformda bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade eden Okandan, bu toplantılar sonucunda bir proje dahi gerçekleşse bunun bir başarı olacağını belirterek, vakfın bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

    Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, ülkemizin ekonomik açıdan güçlü olmasının en önemli yollarından bir tanesinin, teknolojik olarak yüksek özelliklere sahip, kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretecek sanayi altyapısının oluşturulması gerektiğini, bununda üniversite sanayi işbirliği ile gerçekleşebileceğini ve üniversiteler olarak bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

    Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, artık konuşma değil icraat zamanı olduğunu belirterek, "Artık üniversiteler olarak sanayicilerinde içerisinde olduğu uygulanabilir projeler üretme zamanı. Biz üniversite olarak sanayicilerimiz ile ortaklıklar yapıyoruz. Bunu daha da artırmak istiyoruz. Sanayicilerimiz ile birçok toplantılar ve istişareler yapıyoruz. Biz Kayseri'de ar-ge konusunda daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Sanayicilerimiz ile irtibatlı olarak birçok projelerimiz var. Bu gün bunların sayısını artırmak için buradayız" dedi.

    Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Serindağ ise, 1985 yılında Türkiye'de ilk sanayi-üniversite sempozyumunun Kayseri'de yapıldığını hatırlatarak, Kayseri'nin sanayiye verdiği önemi tüm Türkiye'nin kabul ettiğini söyledi. Abdullah Gül Üniversite olarak kuruldukları günden beri sanayiye katkılarının ne olabileceğini araştırdıklarını aktaran Prof. Dr. Serindağ, Kayseri'de bir potansiyel olduğunu ve bu potansiyeli en iyi şekilde kullanarak önce Kayseri daha sonrada ülke ekonomisine katkı sağlama gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

    Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, üniversite olarak üniversite sanayi işbirliği ile ilgili çok sayıda program başlatmak üzere olduklarını, bu konuda çok ciddi ve yoğun bir çalışma yürüttüklerini açıklayarak, şu anda başlamış oldukları ve yakın zamanda başlayacakları projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

    Erciyes Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nafiz Kahraman üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek adına yaptıkları çalışmalardan bahsederken, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu ise, ajansın çalışmaları ve mali destekleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

    Kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Sanayi Odası'nın önderliğinde üniversite sanayi işbirliğinin güzel bir şekilde devam ettiğini açıklayarak, "Aslında üniversitelerimiz ile birçok alanda beraber çalışmalar yürütüyoruz. ORAN'da, Teknopark'ta yada Odamızda hatta firmalarımızda çalışmalar yapmaktayız. Tabi bunları artırarak devam etmemiz lazım. Göreve geldiğimiz günden itibaren Erciyes Üniversitemizin birçok birimine son model laboratuarlar kazandırdık. Bunları sanayicilerimizin destekleri ile yaptık. Daha sonra üç tane daha üniversite açıldı, hepsinin kuruluşundan bu güne kadar gerek maddi, gerekse manevi yanlarında olduk. Bundan daha iyi üniversite sanayi işbirliği olur mu? Üniversitelerimiz ile yaptığımız çalışmalar ile birçok tabuyu da yıkmış olduk" dedi.

    Üniversite sanayi işbirliğini artırmanın bir yolunun da bürokrasinin bilinmesi olduğunu ifade eden Başkan Boydak özellikle işletme sahiplerine seslenerek şunları söyledi: "Gerek bankacılık sektörü ile olan ilişkilerde, gerekse tedarikçi ve ürün sattığımız firmalar ile ilişkilerimizde yazımız ve matematiğimiz kuvvetli olmalı. Düzgün bir şekilde dokümantasyon yapmayı bilmemiz lazım. Biz bilmiyorsak bile bilen insanlarla çalışmamız lazım. Bakın Orta Anadolu Kalkınma Ajansı hem imkan veriyor, hem de bu konuda eğitim veriyor. Buda çok önemli bence. Oda olarak bizde bu konuda sizlere her türlü desteğe hazırız"

    Boydak, Oda olarak üniversite sanayi işbirliğini önemsediklerini ve Kayseri Sanayi Odası'nın imkanlarının sanayicilerin ve üniversitelerin emrinde olduğunu belirterek, toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.