|   | 
  • Kışın yüz felcinden korunmanın basit yolları


    Kışın yüz felcinden korunmanın basit yolları
    Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, soğuk havalarda yüz felci vakalarının arttığına dikkat çekerek, "Kışın saçlarımızı iyi kurutmalı, terli olarak soğuk esinti almamalı ve atkı-bere ile kendimizi korumalıyız. Yüz felciyle karşılaşıldığında en kısa zamanda hastaneye başvurmalıyız" dedi.

     Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, kışın artış gösteren yüz felcine ilişkin uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Dereköy, yüz felcinin kolayca fark edildiğini belirterek, "Yüz felci, tıpta fasiyal sinir adını alan ve yüzdeki mimik kaslarının çalışması dâhil önemli işlevleri olan sinirin fonksiyonunu çoklukla tek taraflı olarak kaybetmesidir. Böylece yüzdeki mimik kaslarının uygun olarak kasılamaması sonucu diğer yüz yarısına göre asimetrik, kaymış ve çarpık bir yüz görünümü ortaya çıkar. Kişinin yüzünde aniden gelişebilen bu estetik kayıp, hasta ve çevresinde büyük bir endişe ile karşılanır. Yaşam kalitesi düşen hasta felçli tarafta gözünü kırpamaz, kapayamaz, kaşını kaldıramaz ve yemek yerken ya da içerken güçlük çeker. Güldüğü veya dişlerini gösterdiği zaman çarpıklık daha çok belirgin hale gelir" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.