|   | 
  • Krediler yükseldi, kiralık ev azaldı


    Krediler yükseldi, kiralık ev azaldı
    Son zamanlarda vatandaşlar uygun bir kiralık ev bulmakta zorluk çekiyor. Konut kredisinin yükselmesiyle beraber yatırımcıların ev almadığını belirten Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Mimar Fatma Çolak, “Yatırımcılar ev alamadığı için kiralık ev bulunamıyor” dedi.

     
    Son zamanlarda kiralık ev bulmakta zorluk çeken vatandaşlar gayrimenkul şirketlerinin yolunu tutuyor. Yaşar Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Mimar Fatma Çolak ise, vatandaşların emlak ofisine gelerek kiralık evler için isim yazdırdıklarını dile getirdi. Çolak, “Konut sektöründe şu anda dar boğaz söz konusu. Çünkü krediler çok yükseldi ve yatırımcı müşterilerimiz artık ev alamıyorlar. Yatırımcılar ev almayınca da fazlalık ev olmuyor dolayısıyla kiralık ev bulunamıyor. Emlak ofislerine gelip isim yazdırıp ‘ben ev arıyorum’ diyen kişiler oluyor artık. Bu durum artık torpil gibi olmaya başladı” diye konuştu.
     
    ‘ÖĞRENCİLER EVLERİNE DÖNMEYE BAŞLADI, KİRALIK EVLER ARTABİLİR’
     
    Yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla memleketine dönen öğrencilerden dolayı kiralık evlerde artış olabileceğini belirten Çolak, “İlerleyen dönemde konut kredileri biraz düşerse sektör rahatlayacaktır. Şu an öğrenciler yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı. Böylece onlardan açılan bir kiralık ev durumu var. Bu yüzden talep artacaktır diye düşünüyorum. İnşallah bu durum hızlı bir şekilde çözülür ve sektör rahatlar. İnşaat sektörü ya da gayrimenkul sektörü lokomotif sektörlerden biri ve iyi ilerlerse arkasında birçok sektörü de canlandıracaktır” şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.