|   | 
  • KTO BAŞKANI MEHMETBEYOĞLU: - ''TÜRKİYE'NİN KADINLARINI EKONOMİK GÜCE


    KTO BAŞKANI MEHMETBEYOĞLU:  - ''TÜRKİYE'NİN KADINLARINI EKONOMİK GÜCE
    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu, ''Türkiye?nin, kadınlarını ekonomik güce ortak etmeden gerçek anlamda gelişmiş bir ülke olmasını bekleyemeyiz'' dedi.

     Mehmetbeyoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında, kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesinin; demokratik gelişmişliğin ve toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade eden Mehmetbeyoğlu, ''2023 yılında dünyanın en büyük 10. ekonomisi olmayı hedefleyen Türkiye?nin, kadınlarını ekonomik güce ortak etmeden gerçek anlamda gelişmiş bir ülke olmasını bekleyemeyiz'' ifadesini kullandı.
    Açıklamasında, ''Bir taraftan kadınların eğitime, çalışma yaşamına ve siyasete daha fazla nasıl katılabileceği çabasındayken, diğer taraftan kadınların hala en temel hak olan yaşam hakkının bile ciddi tehlike altında olması kabul edilebilecek bir şey değildir'' diyen Mehmetbeyoğlu, şunları kaydetti:
    ''Son yıllarda kadın cinayetlerinde yaşanan artış ürkütücü boyutlardadır. Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel ve duygusal her türlü şiddet artarak devam etmektedir. 8 Mart günü, kadın sorunlarının kamuoyunda tartışılması için önemli bir vesiledir. Ülkemizde ve dünyada kadınların birçok sorunu vardır ve bu sorunlar ülkelerin genel ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel problemlerinden bağımsız değildir. Sorunların azaltılması ya da ortadan kaldırılması için sivil toplumdan siyasete varana kadar herkes, her alanda sorumluluk almalıdır. Bu duygu düşünceler ile Kayseri Ticaret Odası olarak, başta, bu vatan için evlatlarını toprağa veren şehitlerimizin anneleri olmak üzere, Dünyada ve ülkemizdeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü kutluyoruz.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.