|   | 
  • MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ÖDÜLLÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ YARIŞMASI


    MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ÖDÜLLÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ YARIŞMASI
    Kayseri Melikgazi Belediye, ödüllü enerji verimliliği yarışması düzenlediğini açıkladı.

     Kayseri Melikgazi Belediye, ödüllü enerji verimliliği yarışması düzenlediğini açıkladı.

    Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kamuoyunu bilinçlendirmek, bilgilendirmek ve doğal kaynakların daha etkin ve verimli kullanımını sağlamak, ülke ekonomisini kazanç sağlamak amacı ile seminer, yarışma, tiyatro gösterisi, basın açıklaması gibi çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Bunlardan birisinin de her yaştan insanının katılabileceği enerji verimliliği yarışması olduğunu açıkladı. Büyükkılıç, şu anda dünyanın en önemli gündeminin enerji olduğunu bunun için ülkelerin ilk maddesinin enerji üretimi, doğal kaynakların korunması, enerjinin aktarılması ve kullanımı ile tasarrufu gibi konular üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Büyükkılıç, "Toplumun tüm kesiminde enerjiyi verimli kullanma bilincini uyandırmak için başlatılmış bir projedir. Bu yarışma ile halkımızı özellikle, konut, çevre, sanayi, ulaşım ve tarım sektörlerinde, enerjinin verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmek amaçlanmaktadır. Bu amaca uygun olarak sunulan projelerin, yukarıda anılan sektörlerde, enerjinin verimli kullanılmasına, enerji tasarrufuna, enerji tasarrufunun çevreyle ilişkisi ve etkilerine yönelik olması ve Türkiye ekonomisine ülke yada ilçe çapında katkıda bulunabilecek, uygulanabilir önerilerden oluşması gerekmektedir" dedi.

    Memduh Büyükkılıç, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu, enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, çevrenin korunması, enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımda verimliliğin artırılmasını amaçladığını ifade etti. Yarışmada birinci olana laptop bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye ise çevre altın ile ödülü verileceğini kaydetti.

    Büyükkılıç, 7'den 77'ye Enerji Verimliliği Yarışması'nın herkese açık olduğunu ve son başvuru tarihinin 15 Mayıs 2013 olduğunu yarışma sonuçların ve ödüllerin ise 5 Haziran Dünya Çevre gününde açıklanacağını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.