|   | 
  • MİMARSİNAN BÖLGESİNDE MEYDAN GENİŞLETME ÇALIŞMASI!


    MİMARSİNAN BÖLGESİNDE MEYDAN GENİŞLETME ÇALIŞMASI!
    Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan bölgesinde yer alan meydan da çevre düzenleme, genişletme ve yenileme çalışması yapılacağını söyledi.

     Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan bölgesinde yer alan meydan da çevre düzenleme, genişletme ve yenileme çalışması yapılacağını söyledi.

    Mimarsinan bölgesine yapılan yatırım ve hizmetler ile bölge halkının Melikgazili olmanın farkını yaşadıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Mimarsinan bölgesinde öncelikle imar konusuna önem verdik. Yol ve asfalt çalışmalarını gerçekleştirdik. Belediye hizmet binasını okul olarak hizmet vermesi için Milli Eğitime tahsis ettik. Tarihi yapıların korunması için bunların dokümanını çıkardık. Mezarlıkların genel temizlik ve yapılanmasını gerçekleştirdik. Eski jandarma binasını İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis ederek buranın 112 Acil Sağlık Merkezi olması için çalışma başlattık" dedi.

    Başkan Büyükkılıç, gerçekleştirilecek çalışma ile meydan da yer alan parkın genişletileceğini, meydan otopark alanı yapılacağını ve pazaryerinin yeniden tanzim edileceğini ifade etti. Mimarsinan Meydan projesinin birkaç alternatif üzerinde çizildiğini ve şu anda inceleme sahasında olduğunu kaydetti. Büyükkılıç, Mimarsinan meydanında en önemli unsurun tarihi yapının korunması olacağını çünkü kamu binası, cami, pazaryeri ve park alanların bir arada yer aldığını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.