|   | 
  • Müfettişlerden Bakan Avcı'ya Maaş Mektubu


    Müfettişlerden Bakan Avcı'ya Maaş Mektubu
    Tüm Eğitimciler ve Müfettişler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Hüsamettin Aksungur, maarif müfettişleri arasındaki maaş farkının huzursuzluk oluşturarak verimliliği olumsuz etkilediğini söyledi.

     Tüm Eğitimciler ve Müfettişler Sendikası Kayseri Şube Başkanı Hüsamettin Aksungur, maarif müfettişleri arasındaki maaş farkının huzursuzluk oluşturarak verimliliği olumsuz etkilediğini söyledi. Müfettişler, daha sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı?ya sıkıntılarını anlatan birer mektup gönderdi.

        Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan müfettişler adına konuşan Tüm Eğitimciler ve Müfettişler Sendikası Başkanı Hüsamettin Aksungur, bakanlık denetçileri ile eğitim denetmenlerinin maarif müfettiş adı altında birleştirildiğini söyledi. Görev tanımlarındaki ayrımların da ortadan kaldırıldığını belirten Aksungur, ?Mevcut yasal düzenleme ve fiili duruma göre görev unvanı, hizmet sınıfı, görev alanı, yetki ve sorumlulukları, ek göstergeleri aynı olan maarif müfettişlerinin özlük haklarında halen ciddi farklılıklar söz konusudur. Bordolarından da görülebileceği gibi maarif müfettişleri arasında 1500 Türk lirasından fazla maaş farkı bulunmaktadır. Maarif müfettişlerinin farklı özlük ve parasal haklarla denetim hizmeti sunuyor olmaları eşit işe eşit ücret ile hakkaniyet ilkesine uygun olmadığı gibi en genel anlamda hukuka da uygun değildir. Bu durum maarif müfettişleri arasında huzursuzluk oluşturuyor. Çalışma barışını ve verimliliği olumsuz etkilemektedir." diye konuştu. 

        Maarif müfettişleri konuşmadan sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı?ya posta aracılığı ile mektuplarını yolladı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.