|   | 
  • Mutfağınızdaki ecza dolabı


    Mutfağınızdaki ecza dolabı
    Yediğiniz yiyecekler size içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra evde geçirebileceğiniz kazalar karşısında da ise ilkyardım malzemesi olarak karşınıza çıkıyor.

     

    Yediğiniz yiyecekler size içerdiği vitamin ve minerallerin yanı sıra evde geçirebileceğiniz kazalar karşısında da ise ilkyardım malzemesi olarak karşınıza çıkıyor.

    Ecza dolabınızda bulunan yara bandı ya da oksijenli suyun yanı sıra mutfağınızda yemek için kullandığınız yiyecekler de size ilkyardım malzemesi sunuyor. İşte size yardımcı yiyecekler...

    Tuz: Mükemmel bir anti-inflamatuar olan tuzu boğaz ağrısıyla mücadele etmede kullanabilirsiniz. Boğaz ağrısını hafifletmek için tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz.

    Soğan: Yanıklarda bölgesel tedavi amacıyla soğanları kullanabilirsiniz. Bir yeriniz yandığında mümkün olduğunca hızlı bir şekilde bir soğanı kesin yanan yerinize yerleştirin. Bu acınızın hafiflemesine yardım edecektir.

    Bal: Vücudunuzda yanık oluştuğu zaman balı zeytinyağı karıştırıp yanan bölgeye sürerseniz acı hissetmezsiniz. Yanıklar kısa sürede iyileşir ve yanık izi kalmaz. Ayrıca bal iyi bir balgam söktürücüdür.

    Nane: Soğuk algınlığına yakalandığınızda naneyi kaynatıp buharını koklarsanız solunum yolunuz açılır ve rahat nefes alıp verirsiniz. Ayrıca mide bulantılarında naneyi limonla birlikte kaynatıp içerseniz bulantınız kesilir.

    Maydanoz: Maydanozu taze olarak salatalarda yerseniz besin değeri kaybolmayacağı için daha yararlıdır. İdrar söktürücüdür, soğuk algınlığında ise terlemenize yardım eder. Mide ve bağırsaklarınızda gaz varsa söker.

    Muz kabuğu: Çocuklar gibi birçok insan muzu çok sever. Ancak içini yiyip kabuğunu her zaman atarız. Muz kabuğunun içini sivrisinek ısırıklarına sürerseniz kaşıntısını ve şişliğini alır. Ayağınızdaki nasırların yumuşaması için de muz kabuğunu ayağınıza sarabilirsiniz.

    Şalgam: Zengin potasyum içerdiğinden dolayı yüksek tansiyonu düşürür. İçindeki lifler sayesinde ise kabızlığa iyi gelir. 

    Limon: İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sisteminizi destekler. Mükemmel bir potasyum kaynağı olan limon beyin ve sinir fonksiyonlarınızın yanında kalp sağlığınız için oldukça faydalıdır. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.