|   | 
  • NEREDE O ESKİ YIL BAŞI'LAR!


    NEREDE O ESKİ YIL BAŞI'LAR!
    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yılbaşı tebrik kartı gönderme alışkanlığı da giderek yok olmaya başladı.

     Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Yılbaşı tebrik kartı gönderme alışkanlığı da giderek yok olmaya başladı. Geçmişte yılbaşının vazgeçilmezi olan simli kartlar şimdi az da olsa raflarında alıcılarını bekliyor.

    Geçmişte yeni yıla sayılı günler kala çarşı pazarda piyasaya çıkartılan kartlar yer alırken teknolojinin gelişmesi ve özellikle de internet ve cep telefonu kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bu kartlara ilgi her geçen gün azaldı. Kayseri'de kırtasiyeci Hacı Ali Alemdar, 25 kuruştan sattıkları tebrik kartlarına ilginin azalması ile birlikte çeşit ve sayıyı da azalttıklarını ifade etti. Artık Yılbaşı kartlarını toptancılarda da zor bulduklarını anlatan Alemdar, şöyle dedi:

    "Eskiden kartpostallar çok satılırdı. Talebe yetişemediğimiz anları bile hatırlıyorum. Artık insanların alışkanlıkları değişti. İnsanlar tebrik kartı gönderme yerine internetten e-mail ya da cep telefonundan hazır mesaj göndermeyi tercih ediyor. Ama gene de elimizde isteyen müşterilerimize 'Yok' dememek için birkaç çeşit bulunduruyoruz. Ama birkaç yıl sonra bulmak daha da zorlaşacak. Yani bir gelenek adeta tarihten tamamen silinecek."dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.