|   | 
  • ÖĞRENCİLERDEN VATAN SEVGİSİ YÜRÜYÜŞÜ!


    ÖĞRENCİLERDEN VATAN SEVGİSİ YÜRÜYÜŞÜ!
    Kayseri'de ilköğretim okulu öğrencileri, 1. Dünya Savaşı'nda donarak ölen çocukları, Erciyes Dağı'nda 2,5 metre kar üstünde yürüyerek andı.

     Kayseri'de ilköğretim okulu öğrencileri, 1. Dünya Savaşı'nda, cephane götürdükleri doğu cephesinden dönerken donarak ölen çocukları, Erciyes Dağı'nda 2,5 metre kar üstünde yürüyerek andı.

    Özel bir kolej tarafından düzenlenen etkinlikte, 6. sınıf öğrencileri ilk olarak "Vatan İçin" oyununu sergiledi. 120 öğrenci daha sonra "Vatan Sevgisi" yürüyüşü gerçekleştirdi.

    1. Dünya Savaşı sırasında Van'dan Erzurum'a cephane taşıyan 120 çocuğun kahramanlıklarını konu alan "120" isimli filmden esinlenilerek gerçekleştirilen programda, öğrenciler ellerindeki temsili erzak, cephaneler ve Türk bayraklarıyla Erciyes Dağı'nda yaklaşık 300 metre yürüdü.

    Dağın eteklerinde 2,5 metre kar üstünde zorlanarak yürüyen öğrenciler, bir süre sonra temsili cephedeki Türk askerlerine cephaneleri teslim ederek kayak merkezine geri döndü. Öğrenciler burada, toplu halde kahramanlık şiirleri okudu.

    Tekden Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekten, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1. Dünya Savaşı'nda ne tür zorluklarla karşılaşıldığını öğrencilerin daha iyi anlayabilmesi için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

    Çocukların gerçekleştirdikleri canlandırmalarla o günleri yaşadığını ifade eden Tekten, "Bu vatanın nasıl fedakarlıklarla kurtarıldığını daha iyi anlıyorlar. Bunu hissediyorlar. Bu bizim için çok önemli bir şey" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.