|   | 
  • ORAN 2014 YILI 2'İNCİ OLAĞAN KALKINMA KURULU TOPLANTISI


    ORAN 2014 YILI 2'İNCİ OLAĞAN KALKINMA KURULU TOPLANTISI
    Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) 2014 yılı 2'inci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı düzenlendi.

    Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) 2014 yılı 2'inci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı düzenlendi. 
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kardanadam Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya, ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, ORAN Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, ve kalkına kurulu üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan ORAN Program Yönetim Birimi Başkanı Fatih Gavgacı, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gavgacı, "Ajansımız bölgeye daha kaliteli hizmet verebilmek için kendi kurumsal kapasitesini güçlendirirken diğer yandan bölgedeki kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyonu güçlendiren, bölgede rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayan ve bölgeye daha fazla yatırım çekmeye yönelik çalışmalarda yürütmüştür. 2014 yılı faaliyetleri kapsamında özetle TR72 bölge planının yürümesine yönelik faaliyetler gösterilmiş, tematik ve sektörel araştırma raporları ve fizibiliteler hazırlanmış, bölgesel yenilik strateji oluşturulmasına yönelik faaliyetler ve çalışmalar yürütülmüş ve başta üniversitelerimiz olmak üzere bölgedeki kurum ve kuruluşlar ile iş birliği çalışmaları gerçekleştirilmiş, bölgesel kalkınma alanında faaliyet gösteren diğer kalkınma ajansları ile görüşmeler yapılmıştır" dedi.
    ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Kocacık ise, "Bugün ORAN kurulu olarak önemli birkaç gündem maddesine yer vermiş bulunuyoruz. Bunlar ilk defa kamuoyu ile paylaşılan konular olacaktır. Bu konularla ilgili değerli konuklarımız bizlere sunum yapacaklar. Türkiye?de yatırımlara baktığımızda düşük ve orta ölçekli teknolojik yatırımların yapıldığını görüyoruz ama ülkemizdeki yatırımlara baktığımızda durum biraz daha farklı. Orta ölçek yerine düşük ölçekli yatırımlar dikkati çekiyor. Bunu düzeltmemiz lazım" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.