|   | 
  • ÖZHASEKİ'DEN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI


    ÖZHASEKİ'DEN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

    Başkan Özhaseki mesajında, gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna vurgulayarak, takdire şayan bir iş yapıldığının altını çizdi.

    Halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten basın mensuplarının desteklenmesi ve onlara iyi çalışma koşullarının sağlanması gerektiğini ifade eden Başkan Özhaseki, şunları kaydetti:

    "Elinde fotoğraf makinesi veya kamerası ile soğuk sıcak demeden zor şartlar altında haber peşinde koşan muhabirinden sayfasını çizen, haberini montajlayan tüm basın çalışanları gerçekten önemli bir işe imza atmaktadırlar. Bununla birlikte her türlü sıkıntıya rağmen bin bir güçlükle gazete çıkaranların, yayıncılık yapanların çabaları takdire şayandır. Bütün zorluklarına rağmen bu mesleği yürüten arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü'nün mesleki açıdan olumlu gelişmelere vesile olmasını diliyorum."

    Mesajında, basının öneminin tartışılmaz olduğuna da dikkat çeken Başkan Özhaseki, demokrasinin olmazsa olmaz şartlarından birisinin özgür basın olduğunu belirtti.

    Özhaseki, mesajına şöyle devam etti:

    "Ülkedeki özgürlük ve demokrasi ortamına vurulacak en büyük darbe basın üzerindeki sansürdür. Basına yapılacak sansür, halkın haber alma hakkına getirilecek kısıtlama demektir. Herkes fikir ve düşüncesini istediği gibi yazıp söyleyebilmeli, ancak basın da elinde bulundurduğu gücü kendi amaç ve çıkarları doğrultusunda kullanmamalıdır. Sansür ve özgürlük arasındaki ince çizgiye dikkat edilmelidir. Böyle olduğu takdirde sağlıklı bir demokratik ortam oluşacaktır."

    -Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan-

    Demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine çalışmalarına yardımcı olan, bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basının, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirten Alan, halkın haber alma ihtiyacını gideren, halkın talep ve beklentilerini idarecilere yansıtarak kamu görevini yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydetti.

    Alan, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması noktasında doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını benimsemiş, her türlü zorluk ve olumsuzluğa rağmen yoğun emek vererek çalışmalarını yürüten değerli basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladıklarını ifade etti.

    -OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü-

    Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarının gününü kutladı.

    Hasyüncü yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

    "Kamu yararı gözetilerek farklı düşünce ve görüşlerin ifade edilmesine olanak sağlamak gibi önemli bir misyonu yerine getiren basınımız, tarafsızlık ilkesinden hareketle kamuoyunun doğru haber alma hakkını kullanabilmesine de vesile olmaktadır. Dolayısıyla günümüzde basın, yasama-yürütme ve yargı kuvvetlerinden sonra gelen dördüncü kuvvet sıfatıyla bilgi edinme hakkı, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Böylesine önemli bir sorumluluğu, her türlü zor şartlar altında çalışarak yerine getirmeye çalışan değerli basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim"dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.