|   | 
  • Ramazan Günlükleri-1 ; Bir Ayet & Bir Hadis


    Ramazan Günlükleri-1 ;  Bir Ayet & Bir Hadis
    Bu Güzel Ramazan Günlerinde ; Her Güne Bir Ayet Bir Hadis

     Bir ayet

    “Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi oruç tutmak size de farz kılındı. Böylece umulur ki fenalıklardan korunursunuz. Oruç sayılı günlerdedir. Sizden herkim o günlerde hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde oruç tutar. Oruç tutmayanlara fidye gerekir.Fidye, bir fakiri doyuracak miktardır. Her kim de kendi hayrına olarak fidye miktarını artırırsa bu, kendisi hakkında elbette daha hayırlıdır. Bununla beraber eğer işin gerçeğini bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
    O sayılı günler Ramazan ayıdır. O Ramazan ayı ki insanlığa bir rehber olan, onları doğru yola götüren ve hakkı batıldan ayıran en açık ve en parlak delilleri ihtiva eden Kur’ân o ayda indirildi. Artık sizden kim Ramazan ayının hilalini görürse, o gün oruca başlasın.Hasta veya yolcu olan, tutamadığı günler sayısınca, başka günlerde oruç tutar. Allah sizin hakkınızda kolaylık ister, zorluk istemez.Oruç günlerini tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden ötürü Allah’ı tazim etmenizi ister.” {Bakara Sûresi, 183-185}


    Bir hadis

    Ebû Hureyre (radıyallahuanh) demiştir ki: Resûlullahsallallahu aleyhive sellem şöyle buyurdu:
    “Aziz ve Celîl Allah Teâlâ: “Âdemoğlunun oruç dışında işlediği her amel kendisi içindir. Oruç ise hâlisane benim rızam için tutulur; onun sevabını da bizzat Ben veririm.” buyurmuştur.
    Oruç (sahibini beşerî ihtiraslardan koruyan) bir kalkandır.Herhangi biriniz oruçlu olduğu gün kem söz söylemesin ve kaba davranmasın. Şayet biri kendisine kötü söz söyler ya da kavga etmeye kalkarsa: ‘Ben oruçluyum.’ desin!” (Riyazussalihin, s. 373)



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.