|   | 
  • Kiralık Kalem (Satılık Değil Ama)

    SANAL İNSANCA YAŞAM DERNEĞİ: SANİYAD

    İnsanlar, insanca yaşamalıdırlar. İnsanca yaşamak, bizim hem hakkımız hem görevimizdir.
    İnsanca yaşamanın bedelinin ve kurallarının olması doğal bir gerekliliktir.
              
    -SANAL- İNSANCA YAŞAM DERNEĞİ

    Kuruluş: 01 Nisan 0000    TÜRKİYE
    Kurucular: R. Serdar Özmilli ve 35 Yıl Emek Verdiği Öğrencileri



    DERNEĞİN ADI: -SANAL- İNSANCA YAŞAM DERNEĞİ

    DERNEĞİN MERKEZİ: İNSAN KALBİ

    DERNEĞİN AMACI: İNSANCA YAŞAMAK

    DERNEĞİN FAALİYET ALANLARI: İNSANİYETE İHTİYAÇ DUYULAN HER ALAN

    DERNEĞİN ÜYELİK İŞLEMLERİ:
    İNSAN FİZYOLOJİSİNE SAHİP BULUNDUĞUNU GÖSTEREN BİR VESİKALIK FOTO GEREKİYOR. İNSANCA YAŞAMA NİYETİNİ BELİRTEN BİR NİYET İFŞA BELGESİ İMZALATILIYOR. DERNEK ÜYESİ İKİ İNSANDAN TEKLİF YAZISI ALINMASI İSTENİYOR. İNSANLIK DIŞI TUTUM VE DAVRANIŞLAR SERGİLEYENLERİN UYARI BEKLEMEKSİZİN DERNEKTEN DEFOLUP GİDECEKLERİNE DAİR BİR BELGENİN İMZALANMASI DA GEREKİYOR. BÖYLELİKLE ‘ADAY ÜYE’ OLUNUYOR. SONRASINA İSE ALLAH KERİM.

    DERNEĞİN ORGANLARI: BÜTÜN ÜYELER, BİRER SANAL EL, BİRER SANAL AYAKTIR.

    DEFTERLER: SANAL BİR DERNEKTE ŞU DEFTERLERE NE GEREK VAR! Karar Defteri, Üye Kayıt Defteri, Evrak Kayıt Defteri, Demirbaş Defteri, İşletme Hesabı Defteri, Alındı Belgesi Kayıt Defteri


    “SANİYAD” KURULUŞ BİLDİRGESİ

    İnsan olarak dünyaya gelmişiz, daha doğru ifadesiyle; insan olarak yaratılmışız. Ama nasıl yaşıyoruz acaba? İnsanca yaşıyor, yaşayabiliyor muyuz? Çoğu insanın aklını karıştıran bu sorunun cevabını biz de merak ediyoruz. Ve doğrusu istenirse, insanca yaşayan birer birey olmayı ve insanca yaşanan bir topluma mensup bulunmayı çok istiyoruz. Bunu kendimiz için isterken bütün insanların da insanca yaşamalarını arzuluyoruz. Ama insanca yaşamanın koşullarını, gerekliliklerini ve kriterlerini tam olarak bilemediğimiz, bildiklerimizi ise uygulamadığımız ve uygulatamadığımız, maalesef bir gerçektir. İnsanca yaşam koşullarının ve gerekliliklerinin kişiden kişiye, toplumdan topluma değişiklikler gösterdiği de başka bir gerçek. Bu gerçekler bir keşmekeş oluşturuyor. Örneğin bazılarımız hayvandan daha aşağı düzeydeki bir yaşayışı insanca yaşam sanıyorken bazılarımız ‘insanca yaşam’a sadece hayâllerde, düşlerde kavuşabiliyoruz. En güçlüsünden en güçsüzüne birtakım çevreler ve bazı tırnak içinde insanlar ise sistematik olarak bu hakkımızı engelleyip duruyorlar.

    Sonunda öğrencilerim ve ben, bir İnsanca Yaşam Derneği kurmayı düşündük.

    Biz, konuyla ilgili en doğruyu, en güzeli, en iyiyi, en kalıcıyı… yani mutlak doğruyu, mutlak güzeli, mutlak iyiyi, ebedîyi arıyorduk. Oysa, konuyla ilgili terimler, tanımlar, ilkeler, amaçlar, etkinlikler, yaptırımlar zihnimizde olgunlaşmış değildi. Aradıklarımız belki (mutlaka) bir yerlerde paket olarak bizi bekliyordu fakat biz tahkiklerle, irdeleye irdeleye ve el ele varmak istiyorduk mutlak gerçeklere.

    “Öyleyse” dedik, “derneğimizi başlangıçta internet ortamında sanal olarak kuralım, olgunlaşmasını bekleyelim. Böylece bizim dışımızda pek çok kişinin görüş ve katkılarından da yararlanmış, yanlışlık yapmaktan büyük ölçüde kurtulmuş oluruz.”. Derneğimizin adının başında “sanal” kelimesinin yer alması bundan dolayıdır. Yeterli olgunluğa erişildiğini düşündüğümüz zaman bu kelimeyi kaldırmak niyetindeyiz. O zaman resmî başvurumuzu da yapacak, fiilî etkinliklere başlayacağız. Bu “sanal” kelimesinden bir an önce kurtulmamız büyük ölçüde sizlerin beklediğimiz ilgiyi göstermenize de bağlıdır. Bizimle ilgilenen ve insanca yaşamı önemli bulan herkesin katkı ve yardımlarını bekliyoruz. Konuya uzaktan yakından katkı sağlayacağını düşündüğünüz deneyimlerinizi, tekliflerinizi, değerlendirmelerinizi, eleştirilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz.

    İlke ve amaçlarımız’ı, internetten (ÖZMİLLİ-HAYIRİST)e girerek okuyabilirsiniz.

    Ayrıca bu çalışmalarımızın, düşünce ufkumuzu genişleteceğine, dilimizi daha iyi kullanmamızı sağlayacağına, ifade gücümüzü geliştireceğine, bizi daha sosyal hâle getireceğine ve her konudaki başarılarımızı artıracağına da inanıyoruz. Vesselâm.

    (SANİYAD adına) R. Serdar ÖZMİLLİ

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.