|   | 
  • Sinüzit Bağışıklık Sistemi Yeterli Çalışmayanlarda Sık Görülür


    Sinüzit Bağışıklık Sistemi Yeterli Çalışmayanlarda Sık Görülür
    Özel Dünyam Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Mehmet Aykut, sinüzit rahatsızlığı ile ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aykut, sinüzitin özellikle geniz eti olan çocuklar, bademcikleri büyük...

    Özel Dünyam Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Mehmet Aykut, sinüzit rahatsızlığı ile ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aykut, sinüzitin özellikle geniz eti olan çocuklar, bademcikleri büyük olanlar ve bağışıklık sistemi yeterli çalışmayanlarda sık görüldüğünü söyledi.
    Sinüzit rahatsızlığı hakkında bilgilere veren Op. Dr. Mustafa Mehmet Aykut, "Sinüzit alnımızda, burnumuzun iki yanında ve arkasında bulunan ?sinüs? dediğimiz boşlukların iltihabıdır. Sıklıkla tekrar eden üst solunum yolu enfeksiyonu sonucu oluşur. Çocuklarda da grip sonucu oluşur. Sinüslerin buruna açılım yolları vardır. Bu yolların herhangi bir nedenle tıkanması sinüzite yol açar. Sinüsler içi hava dolu kemik boşluklardır. Kafanın ağırlığını azaltırlar. Beyin gibi hayati organları çarpmalara karşı korurlar. Salgıladıkları sıvılarla solunan havayı nemlendirirler. Sesin rezonansını sağlarlar. Aldığımız havanın ısıtılmasını da sağlarlar" diye konuştu.
    Aykut ayrıca, "Sinüzit daha çok geniz eti olan çocuklar, bademcikleri büyük olanlar, alerjik yapıları olanlar ve bağışıklık sistemi yeterli çalışmayanlar da sık görülür. Çocukluk çağında geçirilen sinüzitler kemik veya kıkırdak yapıda iltihaplanmaya neden olursa burun gelişimini bozarak septum deviasyonu denilen kemik, kıkırdak eğriliklerine neden olur. Burun kemiğindeki eğrilikler sinüzit oluşumunu ve kronikleşmesini kolaylaştırır" şeklinde konuştu.
    Alerjik Rinit rahatsızlığına da değinen Aykut, "Halk arasında saman nezlesi olarak bilinir. Diğer alerjik hastalıklarla bir arada görülebilir. Burunda kaşıntı, akıntı, hapşırık, öksürük, gözlerde yaşarma, kaşınma gibi belirtiler olur. Zamanla alerjik sinüzit ve astım gibi hastalıklara dönüşebilir. Yani hastalık burundan rinüslere ve akciğerlere doğru kayarak yayılır. Bu hastalığın tedavisinde allerjenden uzak durmak gerekir. Yeterli başarı sağlanmazsa ilaç tedavisi veya aşı tedavisi uygulanır" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.