(İHA) - Ülke kalkınmasında büyük rol oynayan girişimcilerin yanında olan Talas Belediyesi, bu kapsamda eğitim kursları düzenledi. 3 hafta süren kursla ilgili konuşan Başkan Rifat Yıldırım, "Yönünü turizme çeviren Kayseri'de biz de Talas olarak şimdiden yerimizi almaya çalışıyoruz" dedi.
Talas Belediyesi uluslararası piyasalarda Türk markalarının sayısını artırmak için harekete geçti. Bu amaçla girişimci yetiştirmek için harekete geçen belediye 30 kişilik ilk kursu düzenledi. 3 hafta süren girişimcilik eğitiminde emeklisinden öğrencisine birçok katılımcıya sertifikaları verildi.
Kursla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ticaret, sanayi, eğitim ve sağlık şehri olan Kayseri'nin Erciyes projesiyle de turizm şehri olacağını belirterek, "Talas olarak buna biz şimdiden hazırlanmaya başladık. Özellikle tarihi dokudaki çalışmalarımızda yoğun bir turizm hazırlığındayız." dedi. Başkan Yıldırım, Kiçiköy mahallesindeki 60 tarihi konak ve evi kapsayan restorasyon projesinin motor güç oluşturduğunu kaydederek, "Burada yer alacak girişimcilerle, gümüş ve sinema atölyesi, Türk-İslam el sanatları galerisi gibi konularda önemli bir başlangıç yapmayı düşünüyoruz. Yaptığınız işi bilinçli yaparsanız devlet desteğini her zaman yanınızda görürsünüz. İşte bu yüzden bu kursu düzenledik." şeklinde konuştu.
Eğitimi veren Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya, Türk insanının doğuştan gelen bir girişimci ruha sahip olduğunu anlatarak, "Biz sadece bunun farkında olmasını sağlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Prof. Dr. Kaya, amaçlarının uluslararası piyasada markalar oluşturup Türklerin güçlü olduğunu göstermek şeklinde ifade ederek, "Zaten girişimci yeteneğine sahip bu insanların biz sadece ufuklarını açtık. Onlara birtakım yeni bilgi, görgü, değerleri kazandırdık. Arkadaşlarımız da sahip oldukları yeni bilgilerle beraber ülke kalkınmasında kilometre taşı olacaklar. Tuğla olacaklar." diye konuştu.
Kursiyerlerden öğrenci Veysel Akşahin, "3 hafta boyunca çok güzel bir eğitim sürecinden geçtik. Girişimciliğin cesaretini özgüvenini öğrendik" dedi.
Emekli kursiyer Selahattin As ise, "Girişimcilik eğitimi almak çok güzel bir duygu. Belli bir projemiz var. İnanıyorum ki bunu arkadaşımla birlikte gerçekleştireceğiz. Zarar edecek hiçbir şey yok. Önce cesaret. Girişimci cesaretli olur. Cesaret, cesaret, cesaret. Başarılı olacağıma inanıyorum." ifadesini kullandı.
Kursun genç kadın girişimci adaylarından Emine Türkarslan, "Bir işletme nasıl kurulur, bir işletmenin özellikleri nasıl olur bunları bilmiyordum. Kursa geldiğimizde bütün bunları öğrendik." derken, eczacı Ayşe Coşkun da eğitimi, "Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Bu konuda hayatın içinden bir sürü şey anlattı. İş kurmasanız bile herkesin bir fikri olsun. İş hayatı nasıl gidiyor. İnsan ilişkileri, dünya ve Türkiye ekonomisi, bunları öğrenmek de güzel bir şey." sözleriyle değerlendirdi.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.