Orta Anadolu Kalkınma Ajansının 2012 yılı ?Tarımla Gelen Kalkınma? mali destek programı kapsamında desteklenen ?Dargelirliler eğitiliyor, tarımın yüzü gülüyor? konulu projenin başlama toplantısı yapıldı.
Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde gıda ve hayvancılıkta nitelikli insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi yoluyla TR72 bölgesi?nde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan ?tarımla gelen kalkınma mali destek programı? çerçevesinde, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan ?Dargelirliler eğitiliyor, tarımın yüzü gülüyor? projesi destek almaya hak kazandı.
Proje kapsamında konuşma yapan Proje Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Yunus Serin ?650 ziraat mühendisi ve veteriner hekim, 8 profesör, 12 doçent. Gerçekten de böyle eğitim görülmedi. Ziraat yönetimi ile üniversite arasında çok sıkı bağ bulunmaktadır. Tarım ile bu konuda ileride olan Amerika Birleşik Devletlerinin ziraat ve veterinerlik fakültelerinde bir odası bulunmaktadır. Uygulamaya yönelik faaliyette bulunuluyor ve çözemediği bir konu olunca fakülteye dönüp çözüme yönelik araştırma yapılıyor? dedi.
Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Zekeriya Batur ise ?Ana konusu eğitim olan (TÜTEV) ülke gelişimi için verdiği destekleri sosyal ve kültürel olaylarda teknik donanımı ile işbirliğini sürdürmektedir? diye konuştu.
Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan da, ''Üniversiteden mezun olanlarda teorik var ama pratik yok. Teknik elemanı eğitmesek çiftçiyi eğitsek de bir yararı olmuyor. Ülke tarımı için insanlık için çok önemli bir proje. Dünya fani, Mısır?ı, Suriye'yi görüyoruz. Geleceği kurmak istiyorsak ziraatı ve veterinerliği geliştirmek gerekiyor. Eksiklerden biri de devlet prosedürünü bilmiyoruz. Biz çiftçi demiyoruz dikkat ederseniz biz müşteri diyoruz" dedi.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.