|   | 
  • Tramvaylardaki Yoğunluk Vatandaşı Çileden Çıkarıyor


    Tramvaylardaki Yoğunluk Vatandaşı Çileden Çıkarıyor
    Tramvaylardaki Yoğunluk Vatandaşı Çileden Çıkarıyor

    Organize ile Beyazşehir-İldem?i kapsayan yaklaşık 27 kilometrelik hatta 35 araç ile çalışan (1 arızalı, 2 günlük bakıma giren toplamda 38 ) Büyükşehir Belediyesi, 6,7 kilometre uzunluğundaki Talas hattını da devreye sokmasına rağmen araç sayısını artırmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediyede düzenlediği bir basın toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine önümüzdeki yıla kadar yeni araç gelmeyeceğini söylemişti. Güzergah ve taşınan yolcunun artmasına rağmen araç sayısının aynı kalması özellikle sabah ve akşam iş çıkışı saatlerinde tramvaylarda ciddi anlamda yoğunluk oluşmasına neden oluyor. Vatandaşlar, her gün kucak kucağa gidip gelmekten şikayet ederken, yetkililerin çözüm üretmemesine tepkili.

     

    Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük bir bütçe ayrılarak yaptırılan tramvay hattı şehrin trafiğini çekilmez hale getirdiği gibi güzergah üzerinde oturan ve tramvayı kullanmak zorunda kalan vatandaşları da zor durumda bırakıyor.

    Özellikle öğrencilerin okula, çalışanların ise işe gitme saati olan 07.00 ve 08.30 saatleri ile akşam iş ve okul çıkış saatleri 17.00-18.30 arasında tramvaya binmek zorunda kalan vatandaşlar yoğunluktan şikayetçi.

    Sabah saatlerinde duraklarda bekleyen vatandaşlar yoğunluktan dolayı ikinci veya üçüncü araca ancak binebildiklerini belirtirken belediyeye defalarca yapılan şikayet ve başvuruların hiçbir şekilde geri dönüşü olmamasına, aksine belediyenin zaman zaman yaptığı açıklamalarla taşıdığı yolcu sayısıyla övünmesine de tepkili.



    Belirtilen saatler arasında tramvaya binmek zorunda kalmaları durumunda adeta kucak kucağa yolculuk yaptıklarını anlatan vatandaşlar, ?Bu tramvaylara kızlarımız, eşlerimiz çocuklarımız biniyor. Muhafazakar görünen bir belediyenin bunu görüp de çözüm üretmemesini de anlayamıyoruz. Madem yeni araçlar gelmeyecekti neden yeni hatlar açıldı? Yaşadığımız ve çileye dönüşen bu soruna çözüm bulunmasını bekliyoruz? diyerek tepkilerini dile getirdi.

    Öte yandan ilk hizmete girdiği günlerde yoğunluğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde 3 ile 5 dakikada bir sefer düzenlenirken şuanda araç azlığı nedeniyle yolcuların en yoğun olduğu saatlerde sefer aralığı en erken 8 dakika. Gün içinde ise vatandaşlar en az 15 dakika duraklarda tramvay beklemek zorunda kalıyor.



    Ayrıca tramvay güzergahında bulunan mahallelerin belediye otobüsü güzergahları değiştirilip seferleri ve araçları da azaltıldığı için vatandaşların otobüslere binme şansı da çok fazla yok.

    Vatandaşlar, belediyenin tramvayla daha rahat ve konforlu yolculuk vaadinde bulunmasına rağmen tam tersi çileli yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

     

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.