|   | 
  • Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi başladı


    Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi başladı
    Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Polonya dahil birkaç ülkede Ukraynalı pilotların F-16 eğitimine başlandığını duyurdu.

    AB Savunma Bakanları, Brüksel’de Ukrayna gündemiyle bir araya geliyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, toplantı girişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Borrell, Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçaklarını kullanabilmeleri için eğitim almaya başladığını duyurdu. Borrell, "Nihayet birkaç ülkede pilotlara F-16 eğitimlerinin verilmeye başlanmasından dolayı mutluyum. Bu zaman alacak ama ne kadar erken olursa o kadar iyi olacak" ifadelerini kullandı. 
    Pilotların eğitimine hangi ülkelerde başlandığı yönündeki soruyu yanıtlayan Borrell, "Örneğin Polonya'da" dedi. Borrell ayrıca, AB ülkelerinin Avrupa Barış Fonu kapsamında Ukrayna'ya 10 milyar euro askeri yardım sağladığını vurguladı. 
     
     
    ABD'den Ukrayna'ya F-16 tedarikine yeşil ışık 
    Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Japonya'nın Hiroşima kentinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi'nde mevkidaşlarına ABD'nin Ukraynalı pilotları F-16'lar da dahil olmak üzere dördüncü nesil savaş uçakları konusunda eğitmek için gösterilen ortak çabayı destekleyeceğini söylemişti. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise konuya ilişkin açıklamasında, "Eğitim önümüzdeki aylarda ilerledikçe uçakların ne zaman, kim tarafından ve kaç tane teslim edileceğini belirlemek için müttefiklerimizle birlikte çalışacağız" demişti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.