|   | 
  • Üniversite Öğrencilerinden Görme Engelliler İçin Kısa Film


    Üniversite Öğrencilerinden Görme Engelliler İçin Kısa Film
    Kayseri'de bir grup üniversite öğrencisinin görme engellier için çektiği "Black" isimli ilk kısa filmin galası yapıldı.

     Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen galada konuşan yönetmen Alper Çelebi, "Renkler olmasaydı ne olurdu?" sloganıyla yola devam ettiklerini söyledi.

    Proje için Görme Engelliler Derneğiyle fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Çelebi, "Hemen 7 kişilik bir ekip oluşturduk. Ardından senaryo çalışmalarına başladık. Filmin çekim sırasında pek çok zorlukla karşılaştık. Kameramız yoktu ve çekimleri emanet kamerayla yaptık. Belli bir günümüz olmadığı için okuldan kalan zamanlarda bir araya gelerek çekimlere devam etmeye çalıştık ama çektiğimiz sıkıntılara değdi ve Türkiye'nin ilk görme engelli konulu filmini çektik" dedi .

    Amaçlarının görme engelli vatandaşların sıkıntılarına ortak olmak ve onların seslerini duyurmaya çalışmak olduğunu ifade eden Çelebi, bu tür projeleri herkesin elinden geldiği ölçüde yapması gerektiğini, kendilerinin bu yönde bir ilki başardıkları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

    Galaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Alan, görme engelliler ve vatandaşlar katıldı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.