|   | 
  • Velilere "Geliştiren Anne - Baba" Sınavı


    Velilere
    Sadece öğrencilerin değil Velilerin de Eğitim sürecinde aktif olması gerektiğinin en güzel örneği Kayseri'de yaşandı.

    Kayseri'de faaliyet gösteren İdeal Eğitim Koleji tarafından "Annem-Babam Okuyor" kampanyası kapsamında düzenlenen "Geliştiren Anne-Baba Kitap Okuma Sınavı" velilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla yapıldı.
     
    Çocuklarının okuduğu okulda, Doğan Cüceloğlu'nun aynı isimli kitabının içeriğinden oluşan "Yeni Nesil" sorularla hazırlanan "Geliştiren Anne-Baba Kitap Değerlendirme Sınavı"nda, veliler hem ter döktüler, hem de uzun zamandır yaşamadıkları öğrenci olma ve sınav heyecanını yaşadılar.
    Eğitimin sadece Öğrenci-Öğretmen etkileşimi olmadığını, anne-babanın bu sürecin en önemli paydaşı olduğunu belirten İdeal Eğitim Koleji Kurucusu ve  Müdürü Murat Öztemur; "Bizler bir yayız, çocuklar ise bizim geleceğe attığımız canlı oklar. Onlara yetişme şansımız olmadığına göre, dolu dolu eğitim süreçleriyle çocuklarımıza destek olmalı, onlarla aynı atmosferi paylaşarak, onların sınavlarda yaşadıkları, heyecanı, zorlukları, mutlulukları birlikte yaşamalıyız. Velilerimiz bugün sadece basit bir sınava girmedi. Çocuklarına "Senin gelişimin ve başarın için bu yarışta ben de varım, annen-baban olarak bilmediklerimi öğrenmek doğru anne-baba davranışı geliştirmek için ben de kendimi yeniliyorum, başarı yarışında ben de varım, ben senin en büyük destekçinim." mesajını verdi. Anne-babalar Doğan Cüceloğlu'nun "Geliştiren Anne-Baba kitabını edinerek yaklaşık 1 aydır büyük bir istekle bu sınava hazırlandı. Ben de arkadaşlarımızla birlikte soruları hazırlarken anne-baba olarak kendimizi yeniledik. Ve bugün  22 yıllık meslek hayatımın en güzel, en keyifli en verimli günlerinden biri oldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
     
    Sınavda günümüzün sınav sisteminde öğrencilerin en çok zorlandıkları "yeni nesil" adı verilen 25 soru ile karşılaşan veliler, soruları çözerken onlarla aynı duygu ve düşünceleri yaşadıklarını, çok güzel bir empati ortamı oluştuğunu ve çocuklarını daha daha iyi anladıklarını belirterek, okul yönetimine teşekkürlerini ilettiler.
     
    Sınav sonuçları açıklandığında sonuç karnelerinin çocuklarla anne-babalarına gönderileceği belirtildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.