|   | 
  • YANGINDAN BİR SAAT ÖNCE BOZULMUŞ!


    YANGINDAN BİR SAAT ÖNCE BOZULMUŞ!
    Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarından cezaevi ring aracında çıkan yangın sonucu 5 tutuklunun hayatını kaybetmesi ile ilgili araçta görevli jandarma eri ifade verdi.

     Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarından cezaevi ring aracında çıkan yangın sonucu 5 tutuklunun hayatını kaybetmesi ile ilgili araçta görevli jandarma eri ifade verdi. Araçta yangın çıkmadan bir saat önce kapı sistemlerinin bozulduğunu belirten jandarma eri, ifadesinde tutukluları kurtarmak içinde ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

    Pınarbaşı ilçesi yakınlarında 2011 yılının Eylül ayında cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ihmalleri olduğu gerekçesiyle araç komutanları ve sürücülerine yönelik dava açılmıştı. Açılan dava ile ilgili olarak yangının olduğu cezaevi nakil aracında görevli jandarma eri M.Ç.'nin ifadesi alındı. Mahkeme başkanına ifade veren M.Ç., yangından bir saat önce aracın kapı sistemlerinin bozulduğunu ifade etti. M.Ç. ifadesinde şu bilgilere yer verdi: "Kapı sistemleri bozulunca servisi aradık. Kapıları kemerle bağlayarak devam etmemizi söylediler. Aynı araçla daha önce de göreve gitmiştim. Araç sık sık arıza veriyordu. Araç, yola çıkmadan birkaç gün önce servise gitti. Ama sorunları giderilmeden geri döndü. Zaten araç yapılsaydı, bu facia olmazdı. Biz tutukluları kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Yangın bir anda tüm aracı sardığı için dumandan etkilendik ve kurtaramadık. Araçtaki yangın tüpünü kullanmak istedik ama olmadı."

    Cezaevi ring aracının yedek şoförü S.O.'nun da mahkeme tarafından talimatla alınan ifadesi dosyaya eklendi. S.O., olay sırasında uyuduğunu belirterek, "Yangın başladıktan kısa bir süre sonra hemen alevler aracı bir anda sardı. Büyük bir bölümü fiber kaplı olması nedeniyle araç tamamen alev aldı. Araçtaki kapı sistemleri de havalı olması nedeniyle sistemin kullanılmasını sağlayan hortumlar yangında zarar gördü. Biz de camları kırarak çıkmak zorunda kaldık. Daha önce bize araçla ilgili herhangi bir uyarı gelmedi. Bilirkişi raporuna göre akü ve elektrik aksamından kaynaklanan bir yangınmış." ifadeleri tutanakta yer aldı.

    Mahkeme, Metris Cezaevi'nde şoför olarak çalışan T.V. ve T.E.'nin de yanan aracın benzerlerini kullanıyor olmalarından ring aracıyla ilgili bilgilerine başvurdu. Şoförlerin araçlarda sık sık sorun yaşadıklarını, ilgili servisin araçların bakımını detaylı yapmadığını iddia etti.

    16 Eylül 2011 günü sabah saatlerinde Van'dan İstanbul'a giden 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracında yangın çıkmıştı. Yangında 5 tutuklu yanarak hayatlarını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü C.S., dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ayazağa Cezaevi Sevk Bölük Komutanlığı Sevk Takım Komutan Yardımcısı Astsubay İ.B. ve araç komutan yardımcısı Astsubay M.K. hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.