|   | 
  • Yayıncı kuruluş ile yaptığımız mücadeleyi kendi işim için yapmadım


    Yayıncı kuruluş ile yaptığımız mücadeleyi kendi işim için yapmadım
    TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Yayıncı kuruluş ile yaptığımız mücadeleyi kendi işim için yapmadım. Verdiğimiz mesai, çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam" dedi.

    Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştiriliyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına cevap verdi. Nihat Özdemir, "Faaliyet raporumuzu sunduk, görüşlerimizi bildirdik. değerli delegeler siz değerli delegelerin içindeki bazı delegelerimiz görüşlerini açıkladılar. Birkaç konuda sizlere açıklama yapmak istiyorum. Seyit Özkan'a canı gönülden teşekkür ederim. Demirören döneminde başkan yardımcısıydım, ziyarete gitmiştik. Tesislerini görmüştüm, benim gönlüme taht kurmuş bir insandı. U15, U17 gibi çocuklar vardı, kimi Diyarbakır'dan kimi Van'dan kimi Batman'dan gelmişti. Futbol sınır tanımıyor. Öyle çocuklar orada takımla çalışıyorlardı, Türk futbolunda var olmaya çalışıyorlardı. Kendisine canı yürekten kendim, federasyon ve Türk futbolu adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    "BU MÜCADELEYİ KENDİ İŞİM İÇİN YAPMADIM"

    Ali Koç'un; "Dün akşam geç saatlere kadar süren toplantı yaptık. Sayın Ağaoğlu'nun dediği gibi gece geç saatlere kadar sürdü. Tarihi bir kararlar aldık ve inşallah bugün burada sizlerin desteği ile gerçekleştireceğiz. 

    Bıcak kemiğe dayandığı zaman ödemeler yapıldı diyorsunuz'' şeklindeki açıklamaları hakkında konuşan Nihat Özdemir, "Yayıncı kuruluş ile yaptığımız mücadeleyi kendi işim için yapmadım. Verdiğimiz mesai, çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam. Biz 4 arkadaş bu mücadele ile bu duruma getirebildik. Sayın Fikret Orman, Mehmet Sepil, Ahmet Nur Çebi döneminde elimizden geleni yaptık ancak bu kadar yapabildik. Pandemi hemen hemen iki yıl sürdü. Türkiye'deki döviz olayları yaşanıyor. Ayrıca sözleşmede diyor ki herhangi bir durumda uyarlama yapılacak maddesi var. Ana sözleşmede var bu. Sayın Göksel bey bunu hatırlar. İki yılda aldığımız para 5 milyar+KDV. Bu paranın sadece yüzde 4'ünü federasyona, gerisini ise tüm liglere ve hakemlere harcadık. Sayın Ali Koç diyor ki; yayıncı kuruluşla probleminiz var mı evet tabii ki var. 4 seneyi tamamladık. Ben bu ihaleyi yapmadım, ihale komisyonunda da yoktum. Ama federasyondan ve kulüplerden 4 temsilci vardı. Biz göreve geldiğimizde 1 Haziran 2019 da beIN genel müdürlüğüne gittim ve 3 sayfa liste koydular önümüze. Sorunlar, sorunlar, sorunlar. Elimizden geldikçe sorunlarını halletik. Büyük sıkıntı çekiyoruz Sayın Ali Koç. Şimdi son bir hedefimiz kaldı. Son yıl taksitini son yıl sözleşmesinin rakamını bağlamak ve bu rakamı da bağlarken tek başımıza hareket etmeyeceğiz. Ahmet Ağaoğlu ve Kulüpler Birliği'nin yönetim kurulu ile görüşeceğiz. Anlaşmayı imzalayacağız. Son yıl sözleşmesinin rakamını bağlamak. Bunu yaparken de kendi başımıza hareket etmeyeceğiz. İlk yüzde 25 taksitini de alacağız siz kulüplerimize dağıtacağız. 4 büyüklerin yayıncı kuruluş geliri belki yüzde 40'ı bulmuyor. Ama 2'nci, 3'üncü Lig takımlarında yüzde 70 yüzde 90'larını buluyor. 4 kulüp beni aramıyor fakat diğer kulüplerle telefonlarımız durmuyor. Çoğu başkan parayı kasasında görmeden harcama yapmıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Kendi iş hayatımda bu kadar mesai yapmıyorum. Son yılında pazarlığını bitireceğiz ve size sunacağız. Sizden olur alıp yolumuza öyle devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.