|   | 
  • YENİ BİR MİLLİ OYUN DOĞUYOR:


    YENİ BİR MİLLİ OYUN DOĞUYOR:
    AYYILDIZ KAYSERİ'DE BİR GRUP SPOR GÖNÜLLÜSÜNÜN HAYATA GEÇİRDİĞİ AYYILDIZ SPORTİF OYUNLARI, 7?DEN 77?YE HERKESE HİTAP EDİYOR

     Kayseri?de bir grup spor gönüllüsünün uzun çalışmalar sonrasında hayata geçirdiği, Ayyıldız isimli sportif bir oyun, Türkiye?nin yeni milli oyunu olma yolunda ilerliyor. Güreş sporunun son yıllarda birçok ülke tarafından sahiplenmesinin ardından harekete geçen spor aşıkları, kurallarını ve oynama şeklini tamamen kendilerinin hazırladığı Ayyıldız oyununu geliştirerek, yeni bir milli oyun üretme konusunda ilk adımı attılar. 
    Aynı zamanda Güreş hakemi olan Ayyıldız Sportif Oyunları kurucusu Turgut Kantekin, patenti kendilerine ait olan bu oyunların kısa sürede büyük ilgi gördüğünü, çok yakında büyük kitlelere hitap edeceklerine inandığını söyledi.
    Kantekin, oyunların gelişiminde, başından itibaren yönetici, hakem ve antrenör olarak tamamen sporun içinde olan insanların bulunmasının, rehberlik, beden eğitimi öğretmenleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin katkılarının da etkileri olduğunu ifade ederek, bu katkıların Ayyıldız sportif oyunlarının daha zengin bir içeriğe sahip olmasını sağladığını bildirdi. Kantekin, sportif bir amaç gütmeyen birçok oyunun dünyada popüler olduğunu dile getirirken, kendi geliştirdikleri oyunun ise sportif bir özellik taşıması nedeniyle çok iyi yerlere geleceğini düşündüklerini söyledi.
    Kantekin, ?Gerek ülkemizde gerekse dünyada geliştirilen ve oynanan oyunlara baktığımızda hiçbir sportif amaç gütmeyen, oynayan oyuncuya sportif anlamda hiç bir şey katmayan oyunlar bulunmaktadır. Bu oyunların seyirci bulması ve popüler olması Ayyıldız Sportif Oyunları?nın gelişeceğine ve bir Türk oyunu olarak çok iyi yerlere geleceğine dair ümitlerimizi arttırıyor. Oyunlarda kullanılan malzemelerin tamamı el ile yapılmıştır. Bu işin fabrikasyon olarak yapılabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda takım arkadaşları arıyoruz. Yaklaşık iki yıldır bir avuç insan ile hiçbir maddi destek almadan bu aşamaya getirdiğimiz oyunlarımızın artık ülkemizin milli bir faaliyeti olarak desteklenmesini bekliyoruz. Kulüp ve federasyon çalışmalarımız devam ediyor? dedi.
    Ayyıldız Sportif Oyunlarının ilk ve şu anda tek bayan hakemi olan Mücella Durak ise, yapılan çalışmaların desteklenmesi halinde Türkiye?nin yeni bir milli oyuna sahip olabileceğini söyledi. Durak, ?Bu oyunlar şu anda herkese bir ilki gerçekleştirmenin fırsatını sunuyor. Bu fırsatın değerlendirilmesi halinde ülkemiz bu sportif oyunlarda ilk olmanın gururunu yaşayacaktır? dedi.
    Raket benzeri bir aparat ve üzerinde puan deliklerinin bulunduğu platform ile oynanan Ayyıldız oyunları, hem karşılıklı tek, hem de takım halinde oynanabiliyor. Şu anda 5 farklı oyundan oluşan bu dalda geliştirilmeye çalışılan farklı oyunlar da bulunuyor. Oyunlardan 3 tanesi son halini alırken, 2 oyunun ise salon ve ölçülendirme işlemleri devam ediyor. Salon sporu olarak görülse de, Ayyıldız sportif oyunları yağmur ve rüzgar olmadığı takdirde saha oyunu olarak da icra edilebiliyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.