|   | 
  • 10 BİN TRAFİK DEDEKTİFİ ÇEKİRDEKTEN YETİŞİYOR


     10 BİN TRAFİK DEDEKTİFİ ÇEKİRDEKTEN YETİŞİYOR
    Kayseri Emniyet Müdürlüğü ?Trafik Dedektifleri Projesi? kapsamında Kur?an kursu öğrencilerine trafik eğitimi veriyor.Kayseri merkezde bulunan 67 camide verilen eğitim de,10 bin öğrenci trafik kurallarına uyma konusunda bilinçleniyor.

    Dersler görevliler tarafından  anlatılarak ve sinevizyonda görsel olarak örneklendirilerek 2 periyot halinde yapılıyor.Öğrenciler çizgi filimleri izleyerek tarfik kurallarını  daha kolay öğreniyor.Görevliler dersi soru cevap şeklinde işleyerek öğrencilerin katılımını artırıyor.Eğitimin sonunda başarılı olan öğrencilere Trafik dedektif kartı verilerek ailesini ve arkadaşlarını trafik kurallarını uygulaması için  teşvik etmesi isteniyor.

     

    Trafik Denetleme Eğitim Büro Amir Yardımcısı Baş Polis Memuru Fırat Çelik, öğrencilere trafiğe çıtıklarında nelere dikkat etmeleri, trafikte nasıl davranmaları konusunda dersler verdiklerini söyledi.

     

    ?Kayseri İl Müftülüğümüz ile Emniyet müdürlüğümüz arasında yapılan ortak çalışma sonucunda yaz Kur?an kurslarına gelen öğrencilerimize trafik güvenliği konusunda bilgiler veriyoruz. Bu kurslarımızda öğrencilerimize güvenli geçiş yerlerini tanıtıp, karşıdan karşıya nasıl geçilmesi konusunda bilgiler vererek trafikte neler yapılacağı hususunda her türlü eğitimi veriyoruz? dedi.

    Trafik Denetleme Eğitim Büro Amir Yardımcısı Baş Polis Memuru Fırat Çelik, Projenin amacının, trafik kuralları konusunda öğrencileri bilinçlendirerek gelecek nesillere bilinçli birer birey yetiştirmek ve kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

    ?Trafik Dedektifleri Projesi? kapsamında amacımız öğrencilere trafik güvenliği konusunda bilgiler vermek, trafikteki riskleri sinevizyon vasıtasıyla görmek bunlar konusunda tetbirlerini almak ayrıca öğrencilerin ebeveyinlerede trafik güvenliği konusunda uyarılarda bulunmasını sağlamakla birlikte trafik kurallarına uyma noktasında trafikte gelecek nesilleri bilinçli bir birey olarak yetiştirmek ve kazaları en aza indirmek amacıyla bu projeyi yürütüyoruz.

     

    Porojeden memnun kalan öğrencilerden Bekir Gür tarfikte bilmedikleri birçok trafik kuralı burada öğrendiğini söyledi.

     

     ?Çok başarılı buldum, bizim için çok verimli bir seminer oldu, hem bizim bilinçlenmemizi sağladı hem de çevremizdekileri uyarmamızı sağladı, bu aslında küçük gördüğümüz trafik kuralları hayatımızı kurtarabiliyor bunu öğrendik burada, gerek animasyonlarıyla, gerek kısa filimleriyle çok başarılı bir projeydi çok bilinçlendirici oldu. Mesela emniyet kemerinin trafikteki önemini öğrendim, kırmızı ve yeşil ışıkların önemini öğrendim, çocukların yani bizim oynayabileceğimiz alanları öğrendim, nerde oynamalıyız nerede oynamamalıyız, daha sonra alt geçitlerin üst geçitlerin önemini kavramış oldum. Kur?an kursunun içerisinde değişiklik oldu. Biz burada trafik kurallarına uymanın faydalı bir şey olduğnu öğrendik, trafik nedir gibi önemli bilgiler öğrendik bundan sonra ben şahsen trafik kurallarına uymaya dikkat edeceğim, bütün ülkeninde dikkat etmesini öneriyorum. Trafik kurallarına uyalım anneler ağlamasın.?dedi



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.