|   | 
  • 65 Yaşındaki Hasta Bu Tedaviyle Artık Rahat Yürüyecek


    65 Yaşındaki Hasta Bu Tedaviyle Artık Rahat Yürüyecek
    Bacak damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle yürümekte zorluk çeken 65 yaşındaki Nevşehirli hasta, Kayseri Özel Tekden Hastanesi?nde yapılan periferik anjiyo ve stentleme ilemi ile sağlığına kavuştu.Kayseri Özel Tekden Hastanesi Kardiyoloji...

    Bacak damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle yürümekte zorluk çeken 65 yaşındaki Nevşehirli hasta, Kayseri Özel Tekden Hastanesi?nde yapılan periferik anjiyo ve stentleme ilemi ile sağlığına kavuştu.
    Kayseri Özel Tekden Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ali Gül, 2 yıldan bu yana, bacaklarındaki damar tıkanıklığı anlamına gelen istemik ülser nedeniyle yürümekte zorluk çeken ve ağrıları olan 65 yaşındaki Nevşehirli Süreyya Güngör?ü, yaptıkları periferik anjiyoplasti ameliyatı ile sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

    İKİ BACAKTAKİ DARALMA DA ORTADAN KALDIRILDI
    Günde yaklaşık 2 paket sigara içen hastanın, sol bacağına giden damarda yüzde 90 civarında daralmaya bağlı olarak ağrılar oluştuğunu kaydeden Uzm. Dr. Ali Gül, hastanın tedavi sürecine dair şunları söyledi:
    ?Aynı zamanda hem kalp anjiyosu hem de periferik anjiyo yaptık. Hasta farkında değil ama hastada şeker hastalığı olduğunu da tespit ettik ve buna yönelik tedaviye de başladık. Yaptığımız kalp anjiyosunda, kalbin sağ damarında yüzde 98 oranında darlık olduğunu gördük; öncelikle burayı balon stent ile açtık. Daha sonra periferik anjiyo yaptık normalde kalpten çıkan ana şah damar göbek seviyesinde ikiye ayrılır, biri sağ, biri sol bacağa gider. Sağ bacağa giden ana kökte yüzde 60, sol bacağa giden damarda ise yüzde 80 oranında daralma tespit ettik. Damar tam tıkanmış olsaydı hastanın bacağında kangren oluşacaktı. Hastamızın bacak damarına aynı anda iki tane stent yerleştirdik. Her iki damarda da daralmayı ortadan kaldırdık.?

    HASTA 1 GÜNDE ESKİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

    Türkiye?de sayılı merkezde tecrübeli invazif kardiyologlar tarafından yapılan ameliyat sayesinde hastanın hastanede kalma süresini kısalttıklarını ve ağrıların tamamen ortadan kalktığını vurgulayan Uzm. Dr. Ali Gül, ?Daha önce de bu hastalara periferik by-pass dediğimiz açık ameliyat yapılıyordu: Hastanın hastanede kalış süresi uzuyordu ve 7-10 günü buluyordu, karında çok büyük bire yara izi oluyordu. Sentetik grefler kullanılıyordu. Meşakkatli bir ameliyattı. Ama bizim uyguladığımız girişimle hastanın hastanede kalış süresi 1 güne kısaltıldı. 24 saat içerisinde hasta sorunsuz bir şekilde taburcu edildi, artık ağrıları yok ve yürürken problem yaşamıyor.? ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.