|   | 
  • AGÜ Gençleri AB Fırsatları Hakkında Bilgilendirecek


    AGÜ Gençleri AB Fırsatları Hakkında Bilgilendirecek
    Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Gençlik Ofisi?nin hazırladığı, ?Gençlik Halleri? konulu çevrimiçi bilgilendirme? projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

    Proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan bir Avrupa Bilgi Ağı olan Eurodesk Mali Destek Çağrısı kapsamında hazırlandı.
    Proje çerçevesinde AGÜ Gençlik Ofisi gençleri, uluslararası öğrenci değişimine olanak sağlayan Erasmus projeleri, Avrupa Gönüllü Hizmeti, gençlik değişimleri, eğitimler, burslar, yurt dışında staj imkanları gibi Avrupa Birliği fırsatları hakkında bilgilendirecek.
    AGÜ Gençlik Ofisi ayrıca Avrupa Birliği fırsatları hakkında sık sorulan sorularla ilgili kısa tanıtım filmleri, tanıtım videoları çekip, afiş ve broşürler hazırlayarak, gençlerin ilgisini çekip, merak uyandıracak, gençlerin kendilerine sunulan imkanlardan haberdar olmalarını ve faydalanmalarını sağlayacak.
    Gençlik Ofisi ve Uluslararası Ofis Koordinatörü Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, gençleri üniversitenin kurulma aşamasından itibaren merkezine yerleştiren AGÜ?nün, bu proje ile ülkedeki tüm gençlere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
    Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu anımsatan Güç, ?Dünya?da da genç nüfus oranı en yüksek olan ülkelerin başında yer alıyoruz. Bu nedenle AGÜ Gençlik Ofisi olarak tüm ülke gençlerini bilgilendirme yönelik projeler üretmeye devam ediyoruz? dedi.
    Gençleri merak ettikleri konularda bilgi edinmek için AGÜ Gençlik Ofisi?ne davet eden Güç, bu proje ile çevrimiçi ortamda var olan bilgi kirliliğini de engelleyeceklerini ifade etti.
    Güç, Eurodesk Türkiye-Gençlik Bilgilendirmesi Mali Destek Çağrısı" kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kendilerine hibe tahsis edildiğini bildirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.