|   | 
  • AK Parti’ye oy veriyorsan şikayet etmeyeceksin


    AK Parti’ye oy veriyorsan şikayet etmeyeceksin
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

    * Srebrenitsa katliamını unutturmayacağız. Kendi ülkemizde Kadıköy’de kilise duvarına çıkıp eylem yapanların provokatör olduğunu unutmayacağız. Onlar birilerinin maşaları…

    * İnsanlar camide, kilisede, cemevinde nerede ibadet ediyorsa, ibadet merkezleri tertemiz olmalı. Kadıköy’deki provokasyon gibi önümüzdeki süreçte de benzer olaylar olabilir.

    * Türkiye iyiye mi kötüye mi gidiyor? Arkadaşlarımız illere gidiyorlar, nabız tutuyorlar. Bu konuda çalışan profesyonel firmalar var. Bu firmaların bir çalışmasında ‘100 kişiden 17’si sadece Türkiye iyi gidiyor’ diyor. Devletten dolardan ihale alanlar, dolarla devlete borç verenler, dolarla aylık alanlar, Saray’ın beslemeleri, üç yerden beş yerden maaş alanların sorunu yok.

    * Mayıs 2018’de Erdoğan söz verdi. Polislere, cami imamlarına, öğretmenlere ve sağlıkçılara 3600 ek göstergeyi vereceğini söyledi. 3 yıl 2 ay geçti. Bir insan verdiği sözü tutmazsa ona yalancı denir. Rüşvetçileri büyükelçi tayin ediyorsunuz peki sokakta milletin can ve mal güvenliğini koruyan polislere neden sahip çıkmıyorsunuz? 3600 ek göstergeyi söke söke alacağım.

    * İktidar olduğumuzda memleketin sorunları neydi diye zaman kaybetmeyeceğiz, sorunları şimdi tespit ediyoruz. Şikayet ediyorsunuz. Sandık gelecek. Gideceksin sandığa, Saray beslemelerine güzel bir ders vereceksin, oyun bitecek! İçeride efelenip dışarıda kedi kesilenler kimler göreceksiniz.

    * Zonguldaklı kardeşim, yeraltında çalışan kardeşim, sen hâlâ sandığa gittiğinde AKP’ye oy veriyorsan, şikâyet etmeyeceksin, aç kaldığında da şikayet etmeyeceksin, hakkını da aramayacaksın. Ama hakkını arıyorsan, çoluğun çocuğun işsizse, yeraltında kömür dururken, o kömürü çıkarmayıp, dışarıdan getiriyorlarsa, sandığa gideceksin, dersini vereceksin. Tek oyla dersini vereceksin. O zaman bu ülke kurtulur.

    * Gençleri hafife alan, istismar eden sensin. Gittin, gençlerle beraber bir kahvede oturacaksın bir tane genç kızımız ayak ayak üstüne atmış vay efendim derhal esas duruşa geç, ne için? Erdoğan burada. Akıl alacak şey değil.

    * Bunlar gençlerle nasıl konuşacaklarını nasıl şakalaşacaklarını bilmiyorlar.

    * İşsizlik Türkiye'de kol geziyor. Geçici işsizlik için bile yüz binler sıraya giriyor. İntihar vakaları var. İşsizliğin en acı tarafı nedir biliyor musunuz? Aile kurumunu temelden sarsmasıdır.

    * Aileyi mahvettiniz siz. Ailenin temeline dinamit koydunuz siz. Baba işsiz, anne işsiz, oğul işsiz birbirlerinin yüzüne bakamıyorlar. Boşanma davalarına bir bakın. Uyuşturucuya, kumara bir bakın siz. Uyuşturucu senin genel merkezine kadar girdi.

    * İki 15 Temmuz var: Bir Sarayın 15 Temmuzu, bir halkın 15 Temmuz’u! Sarayın 15 Temmuzunda OHAL ilan edip milletin ensesinde boza pişirenler var. Halkın 15 Temmuzunda ise direnenler var.

    * Neymiş 'uçakları satacakmış’ diyor. Vallahi satacağım, billahi satacağım. Söke söke alıp satacağım. Sadece uçakları değil, arabaları da.

     

    * Çalışarak helal parayla bir ev bir araba alamıyorsunuz. Ülkeyi bu hale getirdiler. Gençler sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizdir! 

    * Melih Bulu, Boğaziçi’ni bir hapishaneye döndürdü. Üniversitenin etrafını çevirdi. Akademisyen giremiyor, öğrenci giremiyor. Gençlere yurtdışı yasağı koydular.

    * Sadece bir ayda ortalama 1 milyar 800 milyon dolar faiz ödeniyor. Cumhuriyet tarihinde örneği yok.

    * Bir günde 57 milyon 800 dolar, bir saatte 2 milyon 400 bin dolar faiz tefecilere ödeniyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.