M.Ö 11. y.y dan bu yana medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir den bahsediyoruz,
Mazaka şehri ile başlayan bu güzel şehrin hikâyesi şimdi Kayseri ile devam ediyor ve?
Pastırmasıyla, Sucuğuyla, Mantısıyla, Yağlamasıyla,
Kayserisporu, Erciyessporuyla,
Erciyesiyle, Hacılarıyla, Yahyalısı Talasıyla, Bünyanı Özvatanıyla,
Sanayisiyle, Organizesiyle,
Gurbetcisiyle, Almancısıyla,
Üniversiteleriyle, etmeye devam edecek.
Peki, asırlardır süren cazibenin sebebi ne ki, esnaflığın genetik olduğu, ticaretin ahlaklı olduğu, hak ve hakkın alışverişlerde her zaman en önde geldiği kayseri de yüz yıllardır ticaret yapmak, yatırım yapmak, istihdam sağlamak her zaman kazandırdı ve kazandırmaya devam edecek.
Şehirleşmenin asırlardır var olduğu bu şehir de, yerleşimin bu kadar düzenli ve nitelikli, insana özen gösteren ve ihtiyaçlarını gidermeyi hedefleyen bir şehircilik anlayışıdır Kayseri.
Sinanları yetiştirmiş bu şehir de elimden geldiğince konut sektörü hakkında paylaşımlarda bulunmaya, sizlere zaten çok iyi bildiğiniz doğru yatırım kararları hakkında bilgiler aktarmaya, konut sektörü anlamında sorularınıza yanıt vermeye çalışacağım.
Bildiğiniz üzere konut sektörü özellikle son 15 senede yap-sat anlayışı veya kooperatif anlayışından, inşaat firmalarının kat karşılığı veya sat-yap anlayışının ağır bastığı bir düzene doğru gelişti. Şu aşamada yapacağımız yatırımlarda veya alacağımız borçlanma kararlarında muhatap olduğumuz firmanın aslında paramızı emanet ettiğimiz, sonsuz derecede güvendiğimiz, günümüz şartlarında en az 3 sene sürekli iletişim kuracağımız kişiler veya kurumlar olacağını asla unutmayalım. Bu aldığımız yatırım kararının altını karşımızda ki firmanın hakkıyla doldurabiliyor olması asıl olandır.
Asıl olan amacımıza yani sizlere faydalı olup, yanlış yapmamamız için bilgi paylaşımlarımıza başlayalım isterim;
Bir konutu beğendiniz ve satın almaya karar verdiniz. Firmaya güveniyorsunuz ve 30 ay beklemeyi de kabul ettiniz diyelim. Öncelikle satın alacağınız konut projesinin yapı ruhsatının, kat irtifakının hazır olması gerektiğini unutmayın. Henüz belediyeden yapı ruhsatı alınmamış veya kat irtifakı kurulmamış bir yapının değişebileceğini her zaman aklımızda bulundurmalıyız. 6502 sayılı "tüketicinin korunması kanunu" bir konutun nihai tüketiciye yani bizlere satılabilmesinin şartlarını açıkça ortaya koymuştur.
Umarım bundan sonra ki zamanlarda gerek ilgili kanunları, gerek hukuksal haklarımızı, gerek sözleşme süreçlerini, teslimat süreçlerini ve konut sektörü anlamında birçok hususu sizlerle paylaşacağım.
Eğer buraya kadar okumaya devam ettiyseniz güzel bir yola beraber çıkmışızdır diye düşünüyorum. Hakkımızda da hayırlısı.