|   | 
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amerika bizim SİHA’mızı düşürdü."


    Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amerika bizim SİHA’mızı düşürdü. Amerika bizim NATO’da ortağımız değil mi? Nasıl böyle bir şey yaparsın?"

    — "Camilerin, hastanelerin bombalanmasını kabul etmiyoruz. Gerginliğin bölgeye yayılmasından endişeliyiz."
     
    —  "Çatışmalar başladığından beri bölgeye ilk yardım kargosunu götüren uçağımız bugün saat 12.00 itibariyle havalimanına indi."
     
    — "Tüm tarafları aklı selime davet ederek, kalıcı barışı görüşmeye davet ediyoruz. Gerek bakanım, gerekse MİT başkanım temaslarımızı yoğun bir şekilde sürüyor."
     
    — "Gazze mazlumdur, mağdurdur. İsrail'in böyle bir durumu söz konusu değil."
     
    — "İki milyonun insanın gıdasını, elektriğini, suyunu, yakıtını kesmek en temel insan haklarının ihlalidir."
     
    — "ABD'nin Dışişleri Bakanı benim Dışişleri Bakanımla görüşme yapıyor. Suudi Arabistan'a "Bir Yahudi olarak yaklaşıyorum" diyor. Bak biz Yahudi, öbür tarafta Türk şu bu demiyoruz. Karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın."
     
    — "İnsansız hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesinden biriyiz. Akıncı ile yakaladığımız ivmeyi Kızılelma ile bir üst lige taşıyoruz. Kendi savaş gemisini inşa edebilen 10 ülke arasındayız."
     
    Türkiye – Afrika İş ve Ekonomi Forumu kapanış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ Türkiye, Afrika ve Afrika halklarına asla sırtını dönmedi. Kıtadaki özgürlük hareketlerini güçlü bir şekilde destekledi” dedi.
     
    “Tüm Afrika’daki Büyükelçilik sayımız 44’e çıkardık. Ankara’da 38 Afrika ülkesine ev sahipliği yapmaktan ayrıca gurur duyuyoruz.”
     
    “Kıtaya yönelik kibirli bakış açılarını elimizin tersiyle itti. Afrikalı kardeşlerimizle göz hizasında ilişki kurmaya, birbirimizi daha çok anlamaya gayret gösterdik.”
     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.