|   |

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- "Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru sisteminin etkinliğini artırmayı hedefliyoruz. Demokratik katılımı güçlendirmek için, siyasi partiler ve seçim mevzuatında değişiklik yapmak üzere kapsamlı bir çalışma başlatıyoruz. KDK ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun kararlarını, kişisel verilerin korunması suretiyle kamuoyunun erişimine açıyoruz. Barolar, STK'ler ve üniversitelerden temsilcilerin katılımıyla bağımsız bir Ceza İnfaz Kurumları İnsan Hakları İzleme Komisyonu kuruyoruz."

- Hukuk fakültelerinde eğitimi 5 yıla çıkarıyoruz.

- "İdarenin iş ve işlemlerinde öngürülebilirliği ve şeffaflığını güçlendiriyoruz. İdareye yapılan başvurularda idarenin cevap verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz. Hakim ve savcı yardımcılığını sisteme kazandırıyoruz. Mahkemelerde hakimlere yardımcı olmak üzere, 'mahkeme uzmanı' kadrosu ihdas ediyoruz."

- "Sadece ifade vermek için mesai saati dışında yakalayıp gözaltına alma, otelde gecenin bir yarısı bulup gözaltına alma gibi uygulamalara son veriyoruz. İfade verme işlemi 7 gün 24 saat yapılabilecek. İşkenceye yönelik disiplin soruşturmalarında da zaman aşımını kaldırıyoruz."

- "Çocuk mahkemelerindeki duruşma odalarını çocuk dostu haline getiriyoruz. Hakim, savcı ve avukatların çocuklu duruşmalara cübbe giymeksizin katılımına imkan sağlıyoruz. Gençleri aile kurmalarını teşvik etmek için, evlilik yardımı kapsamını genişletiyoruz. Engelli öğrencilerimizin yurtlarda ücretsiz barındırılmasını sağlıyoruz. Özel hasta, engelli ve yaşlı yükümlülerin infazını evlerinde tamamlamasının imkanını genişletiyoruz"

- ''Eylem planımızın nihai amacı yeni ve sivil bir anayasadır.''

Etiketler

YORUMLAR

YORUM YAP!

Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

Ad Soyad

..