|   | 
  • Ökkeş Akdemir

    CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK VERGİ VE SGK YAPILANDIRMASINDA YAPILANDI

    Son dönemdeki yüksek enflasyon ortamında ödeme güçleri zayıflayan mükellefleri rahatlatacak ve vergiden prim borçlusuna kadar pek çok mükellefe rahat bir nefes aldıracak olan “Yapılandırma Kanunu” diğer bir değişle “Vergi Affı Yasası” resmi gazetede yayımlanmıştı.
    Bu kanun ile Mükellefler sadece kesinleşmiş değil inceleme, hatta dava aşamasındaki borçları için de yapılandırmaya başvurabilecek.

    Enflasyonun vatandaşlar ve firmalar özelinde yarattığı ekonomik ve manevi tahribatı gidermek, istihdamı ve üretimi desteklemek, bütçe ile kaynak sağlamak amaçlarıyla, vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere pek çok kamu alacağı ile ilgili olarak getirilen 7440 sayılı Yapılandırma Yasası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında; trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek.

    7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süresi 30 Haziran’a kadar uzatılırken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’a kadar ertelendi.

    Söz konusu alacaklarla ilgili 13 Mart’ta yürürlüğe giren düzenlemede yapılandırma başvuru tarihi 31 Mayıs’ta sonlanıyordu.






    Borç yapılandırma başvuruları nereye yapılacak?

    Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden kullanıcı kodu ve şifre ile veya e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi sistemine giriş yaparak bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla borç yapılandırma başvurusu yapılabilmektedir.

    Bültenimizde yer alan konularla ilgili sorularınız için lütfen bizimle temasa geçiniz.

     

    Saygılarımızla,

    AKADEMİK MALİ MÜŞAVİRLİK&DANIŞMANLIK

    SMMM ÖKKEŞ AKDEMİR

    [email protected]

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.