|   | 
  • Değişen Fiyatlar İşleri Olumsuz Etkiliyor


    Değişen Fiyatlar İşleri Olumsuz Etkiliyor
    Kayseri'de kuyumculuk yapan Metin Eyimli, altın fiyatlarının belirli bir dengede gitmemesinin işlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

    Altın fiyatlarının son zamanlar yükselişini ve azalışını kuyumcular değerlendirdi. Kayseri'de kuyumculuk yapan Metin Eyimli, altın fiyatlarının belirsiz olmasının işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Vatandaşların değişen fiyatlar karşısında ne yapacaklarını bilmediklerini belirten Eyimli, "Altınların inip çıkması bizim işlerimizi etkiliyor. Müşteriler tedirgin alacak kişiler beklemede oluyor. Alacak kişiler Acaba daha düşer mi, satacak kişiler biraz daha yükselir mi. yalnız altın fiyatlarının yükselmesi ile beraber bozduran kişi sayısında baya bir artma var. Alan kişi sayısı tabi az. Nişan yapacak düğün yapacak kardeşlerimizin biraz daha beklemedeler. Altın fiyatlarının düşmesiyle esnafın işlerinde artma oluyor. Çünkü esnaf bozdurma da çok fazla karı olmadığından ticari olarak zarara uğramış oluyor. Bu yüzden fiyatların yüksek olması bizleri olumsuz etkiliyor. İnşallah birkaç ay sonra nişan hazırlıkları başlar. Bununla beraber biraz daha piyasanın canlanacağını ümit ediyoruz. Temmuz Ağustos aylarında düğünler başlar. Bu arada yurt dışından gelen müşterilerde bekliyorlar düğün yapmak için yaz aylarında işlerimizin yoğunlaşıp açılacağını umuyoruz. Fiyatların yüksek olması her zaman için alım gücünü düşürüyor ve insanları etkiliyor" dedi.
    Altın alımında ve satımında vatandaşları uyaran Eyimli, "fiyatlar konusunda tam olarak bunları söylemiyoruz. Tahmini olarak konuşuyoruz. Ev alacak, araba alacak, ihtiyacı olanlar zaten bozduruyorlar. Tavsiyemize gerek yok onlarda takip ediyorlar. Ama altın alımı için biraz daha beklemeyi tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.