|   | 
  • Dövizdeki Artış Otomotiv Sektörünü Vurdu


    Dövizdeki Artış Otomotiv Sektörünü Vurdu
    Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, ikinci el otomobil satışları ile ilgili olarak, "Banka faizlerinin artması ikinci el otomotivin yavaşlamasına sebep oldu" dedi.

    İkinci el otomobil satışları ile ilgili olarak bilgiler veren Oto Galericiler Sitesi eski Başkanı Bilal Atabey, "İkinci el otomotivde kış sezonundan çıkıp yaz sezonuna girdiğimizde çok hareketli bir duruma gelmesi gerekirken, şuan durağan bir durumda. Niye? diye sorarsanız ikinci el otomotivin değişik insanlar tarafından yapılması bizim Oto Galerici esnafımızı sıkıntıya sokmaktadır. Son yaşanan dolar ve Euro?da ki artış otomotiv sektörüne etki yapmıştır. Bundan dolayı da sıfır araç taksilerde 10 bin TL, kamyon türü araçlarda da 20-30 bin TL arasında artış olmuştur" diye konuştu.
    'Vatandaşımız sıfır araç alamadığı için ikinci elde canlılık yaşanmıyor' diyen Atabey, "Talep çok ama arz konusunda sıkıntı çekiyoruz. İkinci el otomotivin yavaşlaması banka faizlerinin artması, önceden 0,60, 0,70 olan banka faizleri şimdi 1,20, 1,30?lara gelerek yüzde 100 artmıştır. Yani bir tüketici arkadaşımız 10 bin TL kredi çektiğinde daha önce bin, bin 500 TL faiz ödüyordu. Şimdi ise 3 bin lira civarında faiz ödüyor. Bundan dolayı da banka faizlerinin artması ikinci el otomotivin yavaşlamasına sebep oldu. Birde ikinci el otomotiv satışının kimler tarafından nasıl yapılacağı düzenlenirse ikinci el otomotivin satışının daha da düzeleceğini umuyorum. Sıfır araç satışlarında yüzde 28 ile yüzde 30 arasında daralma var. Bu daralma otomotiv sektörünü sıkıntıya düşürmüştür. İlerleyen zamanlarda ben otomotiv sektörünün çok iyi olduğunu görmüyorum. Sektörü temsil eden arkadaşlarımızın yanımızda olmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.