Dünyanın otomotiv devi şirketleri üretimlerinde kullanılmak üzere Kayseri'de bir firma tarafından geliştirilen iki adet yeni çelik bükme makinesi siparişi vermeye başladı.
Dünyanın otomotiv devi şirketleri üretimlerinde kullanılmak üzere Kayseri'de bir firma tarafından geliştirilen iki adet yeni çelik bükme makinesi siparişi vermeye başladı. Çelik kapı ve otomotiv üreticisi olan Amerika, Kanada, Almanya, Güney Kore'deki firmalar, yeni ürünler arasında daha çok yüzde 70 gibi enerji tasarrufu ve yüksek iş verimi sağlayan hibrit abkant (çelik bükme) pres özellikli makineyi tercih ediyor. Siparişleri verilen ilk ürünler Amerika, Meksika, İngiltere, Kanada, Almanya, Avusturya, Güney Kore'ye gönderildi. Yakın zamanda aynı makineler Japonya'ya gönderilecek.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan Dener Makine, bazı yabancı ortakları ile birlikte geliştirdiği yeni ürünleri ihraç etmeye başladı. Çeliğin kullanıldığı bütün sektörlere hitap eden yeni makinelerden sipariş veren Güney Kore'deki 5 ayrı otomotiv şirketinin temsilcileri de yeni ürünleri yakından inceledi. Makinelerle ilgili bilgi veren Dener Makine Dış Ticaret Müdürü Osman Sarıkaya, çelik malzemenin kullanıldığı sektör için geliştirdikleri yeni makinelerin 2 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu tamamlandığını belirtti. Sarıkaya, özellikle yüzde 70 gibi enerji tasarrufu sağlayan ve çevreci olarak nitelendirdikleri hibrit abkant (çelik bükme) pres özellikli makine için birçok ülkeden sipariş aldıklarını ve siparişleri teslim etmeye hazırlandıklarını ifade etti.
Hibrit abkant (çelik bükme) pres özellikli makineleri hakkında bilgi veren Sarıkaya, "Bu makinemiz, üzerinde 2 yıllık çalışma sonucunda gerek motor, gerek bilgisayar yazılımı gerekse kullanılan yağ miktarı ile yüzde 70 daha az enerji kullanmasına imkan tanıdık. Aynı zamanda yeni kalıplar sayesinde tek makine aracılığıyla firmalar ürünleri ile ilgili tasarladıkları bütün çelik malzemeyi bu makinemiz sayesinde yapabilecektir." dedi.
Osman Sarıkaya, çelikle ilgili saç şekillendirme sanayiinin tamamında bu makinelerin kullanıldığını anlattı. Sarıkaya, şöyle konuştu: "Çeliğin kullanılmadığı hemen hemen hiçbir sektör yok gibi. Otomotiv sektöründe, araçların şasesinin üretilmesi, çelik eşya sanayiinde sacın olduğu her sektörde bu makinelere ihtiyaç duyuluyor. Türkiye ve dünya sanayisine en iyi şekilde hizmet sunabilme adına da biz bu makineleri geliştirdik. Ürünlerimiz, 100 ile 400 ton arasında olmak üzere 4 farklı model olarak üretiliyor. Bu sayı 12'ye çıkacaktır. Daha geniş tercih edilecek. Yüksek verimlilik, tercihte birinci sebep. Yüzde 70 enerji tasarrufu sağlanıyor. Benzer makinelerde her yıl en az 200 litre hidrolojik yağ değişimi yapılıyor. Bu makinemizde yağ değişimi 5 yılda bir yapılacak. Böylece, ciddi atık olan yağ her yıl sorun olmayacak. Bu nedenle makinemiz çevreci özellik taşıyor."
Güney Kore'den gelen 5 otomotiv şirketinin temsilcilerinin makineyi yakından incelediklerini aktaran Sarıkaya, "Koreli misafirlerimiz, sektörleri ile ilgili bazı ürünleri bu makinede üretti, beğendiler. Kendileri bu makineden talep etti. Yakın zamanda talep ettikleri bu makineleri teslim edeceğiz." dedi. Osman Sarıkaya, çelikle ilgili yapılan bütün tasarım çizimlerini bu makine sayesinde uygulayabileceklerini belirterek, çelik kapı sektöründe daha önce bir iki modelin üretimini yapan sanayicinin, 21 ayrı modeli tek makine ile üretme imkanı bulduğunu vurguladı. 43 ülkeye 12 milyon Euro'luk ihracat gerçekleştirdiklerini anlatan Sarıkaya, yeni makinelerle ilgili talepte bulunan Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ülkelerindeki otomotiv şirketlerine üretilen iki makinenin teslim edilmek üzere olduğunu sözlerine ekledi.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.