|   | 
  • E-Spor nedir?


    E-Spor nedir?
    Son dönemde adından sıkça bahsedilen popüler oyun E-Spor herkes tarafından merak edilmeye başlandı. Yapılan büyük çaplı turnuvalar , milyonlarca izleyici tarafından takip edilen oyunlar ve her geçen gün artan oyuncu sayısı ile her yaş grubunun ilgisini çekmeye başladı. Peki nedir bu e-spor ? Nasıl oynanır ? Gelin birlikte bakalım.

    E-Spor online oyunlar üzerine kurulu bir spor dalıdır. Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup oyun oynayabileceği ya da düzenlenen uluslararası elektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor denilebilir.

    OYUNLAR: League of Legends
     
    League of Legends (LOL) ücretsiz olup, 5’er kişilik 2 takımın, 3 koridordan oluşan bir haritada birbirlerinin merkezini yıkma mücadelesidir. Şampiyonlar, Eşyalar, Kabiliyetler, Rünler ve Sihirdar Büyüleri ile strateji yaparak karşı merkezi yok etme döngüsü ile oynanır.

    LOL olarak kısalttığımız League of Legends için uzun bir süredir oyunun Türkiye için ayrı bir sunucusu ve Türkiye şubesi bulunmaktadır. Ülkemizde Riot Games Türkiye tarafından gerek üniversiteler arası, gerekse Türkiye genelinde çeşitli resmi turnuvalar düzenlenmekte, bu etkinlikler ülkemizin en büyük e-Spor etkinlikleri sayılmaktadır.
    1907 Fenerbahçe, Beşiktaş, Dark Passage, fastPay Wildcats, Galatasaray, NASR ve Papara SuperMassive Türkiye’nin ileri gelen LOL takımlarıdır.

     

     
    COUNTER STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE nasıl oynanır?
     
     
    Tam açılımı Counter Strike Global Offensive olan Counter Strike serisinin en çok satan ürünüdür. Oyun Ağustos 2012 de piyasaya sürülmüştür. Her daim uluslararası turnuvaları ile daima e-spor’a yön veren bir FPS oyunudur.
    Oyun içindeki lig sistemi ile kendi yetenek havuzunuzdaki insanlar ile oynarsınız. Oyun kazandıkça üst kademelere ulaşırsınız.
    Oyun, 5’er kişilik iki takımın bomba kurma ve bölgeni koruma şeklinde değişmeli olan bir savaş oyunudur.

    2016 yılında Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleşen CS:GO Dünya Kupası’nda Türk milli takımımız Arjantin’i devirerek şampiyon oldu.
     
     
     
     
     
    PUBG nedir?
    Takım olarak veya solo şekilde oynanabilen PUBG, FPS oyun kategorisindedir. Oyunda bir uçağın içinde toplanmış olan oyuncular belirledikleri noktalara paraşütle atlayarak adadaki imkanlarla görevleri yapmaktadırlar. Bir oyuna yaklaşık olarak 100 kişi dahil olmaktadır. Ve amaç o haritadaki herkesi öldürerek son kişi olarak hayatta kalmaktır.
     
     
     
     
     
     
    Valorant
    Yıllardır League of Legends ile ortalığı kasıp kavuran Riot Games’in çoklu oyuncu (multiplayer) odaklı FPS oyunu Valorant.

    Oyun %80 Counter-Strike, %20 Overwatch. Beşer kişilik iki takımın karşı karşıya geldiği maçlarda bir taraf savunma, diğer taraf saldırı rolünde. İki devrede toplam 25 tur üzerinden oynanan ve 13 tur kazananın zafere ulaştığı maçlar. Silah, zırh ve yetenek satın aldıktan sonra saldıran taraf “Spike” adı verilen cihazı hedef noktalara yerleştirmeye, savunan taraf buna engel olmaya çalışıyor. Maç formatı ve genel oyun mekanikleri açısından ağırlıklı olarak Counter- Strike’ın izinden giden oyuna Overwatch çeşnisi katan ise birbirinden farklı özelliklere sahip karakterler.
    1 yıllık bir oyun olmasına rağmen Türk oyuncular oyunun en iyi kademesinde boy göstermeye çoktan başladı. Türk takımları ise son turnuvada İzlanda bileti alamadı.
    İşte Haziran 28’de başlayacak olan turnuvada boy gösterecek önemli Türk takımları: BBL, FireFlux, Blaze, Futbolist, Oxygen, Kafalar…
     
     
    Özel Haber: Talha Sürmen



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.