Kayseri Karadenizliler Derneği, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen geleneksel iftar programında bir araya geldi. Şehrin önde gelen Karadenizli iş insanları, akademisyenleri ve dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Armonia Deluxe Salonu’nda gerçekleştirildi.
İftar programında konuşma yapan Kayseri Karadenizliler Derneği Başkanı Prof. Dr. Sefer Kumandaş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
"Karadenizli'ye sormuşlar, 'Karadenizli olmasan ne olurdun?' diye. O da 'Mahcup olurdum.' diye cevap vermiş. Bizler, Karadenizliler olarak her zaman bir arada olmaktan, kültürümüzü yaşatmaktan ve dayanışma içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür etkinlikleri artırmamız, geleneklerimizi ve değerlerimizi yaşatmamız gerekiyor. Hep birlikte daha güçlü bir toplum oluşturabiliriz."
Programa katılan Kayseri Müftüsü Durmuş Ayvaz ise Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhuna katkı sağladığını belirterek, "Bu önemli Ramazan akşamı bizleri birbirimize bağlayarak maneviyatımızı güçlendiriyor. Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel yaşandığı zamanlardan biridir. Bu vesileyle, birlik ve beraberlik içinde nice Ramazanlara ulaşmayı temenni ediyorum." dedi.
Samimi bir atmosferde geçen iftar programında, katılımcılar hem özlem giderdi hem de derneğin gelecek planları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Dernek yetkilileri, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve Karadeniz kültürünü yaşatmak adına yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti.
Haber: Talha Murat Sürmen
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.