|   | 
  • EĞİTİM SEN ÜYELERİ ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ


    EĞİTİM SEN ÜYELERİ ÖZGECAN İÇİN YÜRÜDÜ
    Eğitim Sen Kayseri Kadın Sekreterliği üyeleri, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan için yürüdü.





    Eğitim Sen Kayseri Kadın Sekreterliği üyeleri, öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan için yürüdü. 

    Eğitim Sen Şube Başkanlığı önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen Eğitim Sen üyeleri adına konuşma yapan Necla Ünsal, "Minibüse bindikten sonra kendisinden haber alınamayan Mersin çağ Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan vahşi şekilde katledilmiş halde ormanlık alanda bulunmuştur. Özgecan&ın ardından şimdi herkes üzülüyor" dedi.
    Ünsal, "Bu cinayetler, tecavüzler aslında erkeğin kişisel ve ruhsal trajedisidir. Ama bu trajedinin kurbanı hep kadınlar olur. O yüzden tüm bunlar yüzünden Özgecan'ın tabutunu kadınların taşıması bir mücadeleyi simgelediği için çok anlamlıdır" ifadesinde bulundu.
    20 yaşındaki genç bir üniversitelinin katledilmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Ünsal, "Erkek egemen sistem içerisinde kadınlara açılan savaş, yaşam hakkımızı elimizden almaktadır. Mecliste 'kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu'nda bile sadece erkek vekiller konuşmakta, yaptıkları önerilerle kadınları aşağılamaya devam etmektedir" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.