|   | 
  • Gürpınar Bölgesi Pınar Ve Yeşil Mahallelerine Su Kanalları Ve Bent İnş


    Gürpınar Bölgesi Pınar Ve Yeşil Mahallelerine Su Kanalları Ve Bent İnş
    Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gürpınar Bölgesinde yer alan Pınar ve Yeşil Mahallelerinde doğal su kanallarının ve bentlerininin beton su kanalları yaptırılacağını bildirdi.Gürpınar Bölgesinin yeşillikler içinde...

    Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gürpınar Bölgesinde yer alan Pınar ve Yeşil Mahallelerinde doğal su kanallarının ve bentlerininin beton su kanalları yaptırılacağını bildirdi.
    Gürpınar Bölgesinin yeşillikler içinde bağ ve sayfiye alanların bulunduğu meyve bahçeleri ile bağların yer aldığı bir yerleşim yeri olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Gürpınar bölgesinde sulama suyunun da bundan böyle Melikgazi Belediyesi kontrolünde olacağını belirtti.
    Yaz aylarında Gürpınar bölgesinde sulama suyunun çok önemli olduğunu ifade eden Memduh Büyükkılıç, bölgedeki sulama kanalları ile ilgili olarak şunları söyledi;
    "Melikgazi belediyesi olarak Hisarcık ve Kıranardı Bölgelerinde sulama kanallarını onardık ve yeniden inşa ederek daha çok alanların sulanmasına imkân tanıdık. Ayrıca yine Kıranardı ve Hisarcık Bölgesinde sulama işini belediye olarak üstlenerek daha kısa sürede daha çok alanın hakkaniyetli sulanmasına imkân tanıdık. Şimdi aynı çalışmayı Gürpınar Bölgesi Pınar ve Yeşil mahallelerinde gerçekleştireceğiz. Gürpınar bölgesinde öncelikle sulama kanal ve bentleri onarılacak ve yeni alanlara yeni kanallar yapılacaktır. Böylece daha çok alanın sulanmasına imkân sağlanacaktır. Kırık ve çatlaklıkların kapanması ile su kaybı önlenecektir. Ayrıca Sulama işi belediyemizce organize edilecektir. Bu bölgelerde halk özellikle yaz aylarında sebze ekmekte ve kendi ihtiyacı için meyve üretmektedir. Bölgenin sosyal yaşamı olan bu kültüre sulama suyu düzenleyerek katkı sağlayacağız"
    Başkan Memduh Büyükkılıç, Gürpınarda Mahallesinde başlanan çalışmanın sırası ile diğer mahallelerde de devam edeceğini bu tür sulama kanalı olan bölgelerde sorunsuz bir sulama sisteminin kurulacağını sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.