Hobi olarak başladığı bakır işlemeciliği ek işi oldu
Kayseri?de tekstil fabrikasına çalışan bir kişi hobi amaçlı olarak el sanatları bakır işlemeciliğiyle kendisine ek iş edindi. İş saatleri dışında evinde çalışma yaparak, siparişler üzerine istenilen resmi, Osmanlı Tuğrası, bayrak gibi objeleri bakır üzerine işliyor. Osmanlı Tuğrasını ise iki haftada ancak tamamlayabiliyor.
Tekstil fabrikasında çalışan Kenan Işık, hobi olarak el sanatları bakır işlemeciliğini öğrendi. Uzun zamandır kendi çapında işler yapan Kenan Işık, el sanatları bakır işlemeciliğinin artık kendisinin ek işi olduğunu ifade etti. Boş zamanlarını da değerlendirdiğini aktaran Işık, Kayseri?de benzer çalışmayı yapan kişinin olmadığını ve bu yönde aşırı bir ilgi gördüğünü ifade etti. Bakır işleme sanatının yaygın olan bir meslek olmadığını aktaran Kenan Işık, unutulmaya yüz tutmuş olan bu sanatı da hayatta tutmaya çalıştığını anlatarak, "Tam gün olarak çalışmak zor oluyor. Minimum bir resmi bakıra aktarmak 3 gün sürüyor. Tablonun detayına göre bu zaman dilimi değişiyor. Bir kara kartal çalışması 3 gün sürüyor. Osmanlı Tuğrası ve su üzerinde yüzen atlar gibi benzeri eserleri de iki haftada ancak bitiyorum." diye konuştu.
Objeleri 0.9 milimetre yaprak olarak tabir edilen bakır üzerine aktardığını dile getiren Kenan Işık, sanatla ilgili şu bilgileri verdi: "İstenilen resimleri bakır yaprağa yapıştırıyor resmin ana hatlarını çiziyoruz. Sonrasında kabartma işlemine geçiyoruz. Daha sonrasında boyama yapıyoruz. Boyama isteğe göre yapılıyor. İsteyende bakır şekliyle alıyor. Daha sonra dolgu aşaması var. Koruma materyalleri sürüyoruz. Vernik, dolgu olarak alçı gibi silikon gibi malzemeler kullanıyoruz. Çeşitle aletlerle kabartmayı yapabiliyoruz. Kalemimiz var. Ağaç kalemlerimiz var. Siparişler üzerine bakıp yaprağın aşağısına kişinin ismi, hediye edeceği kişinin ismini yazıyoruz."
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.