|   | 
  • İhracatta Sonbahar Bereketi Yaşanıyor


    İhracatta Sonbahar Bereketi Yaşanıyor
    Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) verilerine göre 2013 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 23.3 oranında artarken, geçen yılın Eylül aynı ayına göre de yüzde 7.4 oranında artarak 145.7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

     Eylül ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ?İhracatta sevindirici gelişmeler yaşanmakta. 2013 yılı Ağustos ayında 118 milyon 200 bin dolar olan ihracatımızın bu ay 145 milyon 700 bin dolara ulaşarak yüzde 23.3?lük bir artış kaydettiğini görmekteyiz. Bir önceki yılın Eylül ayına göre de yüzde 7.4?lük bir artıştan söz edebiliriz? dedi.

     İhracatta ilk üç sırayı yine Irak?ın aldığını, ardından Almanya ve İtalya?nın geldiğini belirten Başkan Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, demir-çelik-sac-iletken-maden ve tekstil olduğunu, HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş, Boydak Dış Ticaret A.Ş.ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.?nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

     İhracatta sonbahar bereketi yaşandığını bununda sevindirici olduğunu açıklayan Başkan Boydak, ?Eylül ayında 200?un üzerinde üyemizin ihracat yapmakta olduğunu görmekteyiz. Bunun da ihracatın tabana yayılıyor olması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu rakamlarımızın daha da artacağını temenni ediyor, üyelerimize üstün başarılar diliyorum? diye konuştu. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.