|   | 
  • Kanunlarla Desteklenen Haklarımıza Sahip Çıkmalıyız


    Kanunlarla Desteklenen Haklarımıza Sahip Çıkmalıyız
    Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 15-21 Mart tarihleri arasında kutlanan Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

    Tüketicinin bilinçlendiğini ve farkındalık düzeyinin arttığını ifade eden Hiçyılmaz, ?20. yüzyılda teknolojideki hızlı gelişmeler sosyal yaşamımızdaki davranış biçimlerimizin ve alışkanlıklarımızın değişmesine neden oldu. Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte ürün ve hizmet bombardımanına tutulan tüketici hızla satın almaya ve tüketmeye başladı. Yaşanan bu değişim bizlere farklı alternatifler arasında seçme hakkı tanırken aynı zamanda pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir. Yaşanan bu değişim tüketim ve tüketici hakları kavramının doğmasına neden olmuştur? dedi.
     
    Başkan Hiçyılmaz, Ülkemizde 1995 yılında kabul edilen tüketici hakları yasasının, bilinçli tüketicilerin haklarını aramalarına yardımcı olduğunu vurguladı.
     
    Hiçyılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:
     
    ?Kanunlarla desteklenen bu haklarımıza biz de tüketiciler olarak sahip çıkmalıyız. Tarihi geçen, standartlara uygun olarak üretilmeyen hiçbir ürünü satın almamalıyız. Satın aldığımız ürünlerde yaşadığımız sorunları mutlaka dile getirmeliyiz. Kayseri Ticaret Odası olarak tüm üyelerimizin ve halkımızın bilinçli birer tüketici olması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Yasaların bize verdiği haklardan yararlanan, bilinçli üreten ve bilinçli tüketen bir toplum olmamızı temenni ediyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.