700 bin metrekare üzerine kurulu, 10 farklı etkinlik alanıyla sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu ve Balkanların en büyük tematik parkı olan ve Avrupa'nın sayılı parkları arasına giren Anadolu Harikalar Diyarı, açılmak için artık gün sayıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin ortaya koyduğu 'Ufuktaki Kent Kayseri' vizyonunun 'Turizmde Kayseri' başlığının, Erciyes ve Kayseri Kültür Yolu ile birlikte en önemli ayaklarından biri olan Anadolu Harikalar Diyarı Kayseri'nin turizmden çok daha fazla pay almasını sağlayacak. Kayseri'nin en önemli ekonomistlerinden Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem Anadolu Harikalar Diyarı projesiyle Kayseri'nin daha fazla cazibe merkezi olacağını ve ekonomik olarak bu projelerin Kayseri'ye zenginlik katacağını belirtti.
10 FARKLI ETKİNLİK
Türkiye'de fazla gelişmeyen tematik park anlayışının öncüsü Kayseri oldu. Farklı temaların bir arada bulunduğu Anadolu Harikalar Diyarı, eğlence parkı, hayvanat bahçesi, su kayağı parkı, spor alanları, buz pisti, at binme alanı, lazer oyunları merkezi, sosyal tesisler ve dinlenme alanları, hobi bahçeleri, bilim merkezi ve farklı mimaride yapılan camisiyle her yaş grubuna hizmet verecek bir park olacak. Anadolu Harikalar Diyarı, Avrupa'daki örneklerinin tersine şehir içinde olması ve raylı sistem güzergahında bulunması nedeniyle çok daha rahat ulaşılabilir olacak. Bu anlamda Anadolu Harikalar Diyarının milyonlarca ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor ve ilk etapta 5 milyon ziyaretçiden söz ediliyor. Anadolu Harikalar Diyarına yakın illerden günübirlik, uzak illerden ise bir iki gece konaklamalı turlar düzenleneceği de tahmin ediliyor.
KAYSERİ'YE ZENGİNLİK KATACAK
Anadolu Harikalar Diyarı Büyükşehir Belediyesinin komplike yatırımlarından biri. 10 farklı etkinlik alanı bulunan Anadolu Harikalar Diyarı yaklaşık 300 milyon liralık bir bütçeyle hayata geçiriliyor. Kayseri'nin önemli ekonomistlerinden Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem Anadolu Harikalar diyarının şehir ekonomisine katkısını değerlendirdi. Bu tür projelerin şehrin cazibesini artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Erdem, projenin hem sosyal ve kültürel hem de ekonomik olarak Kayseri'ye zenginlik katacağını söyledi. Prof. Dr. Erdem, "Kayseri, sanayi ve ticaretiyle ön plana çıkmış ve popüler olmuş bir şehir. Sanayi ve ticaret çok önemlidir, doğrudur; ama başta bu sektörler olmak üzere ekonominin bütün diğer alanları için en iyi reklam ve tutundurma alanlarından birisi turizmdir. Küreselleşen dünyada hem iç piyasaya hem dış piyasaya turizm sayesinde çok iyi reklam yapılıyor. Hem size para veriyor, bedel ödüyor hem de reklamını yapıyor. Turizm bunun yanı sıra şehirdeki hizmet sektörünü, finans sektörünü, sucuk pastırma gibi geleneksel ürünlerin satışını canlandıracak. Üniversite adaylarının tercihini okullar kadar şehrin sosyal kültürel ve ekonomik yapısı belirliyor. Kayseri, Anadolu Harikalar Diyarı gibi cazibe merkezleriyle bu alanda çok önemli bir hamle yapmış oluyor. Buradaki sportif faaliyetler, eğlence merkezleri, insanların stres atmasına vesile olacak." dedi. Kayseri'nin çok geniş bir hinterlanda sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Ekrem Erdem, bu cazibe merkezinin ticari mübadeleyi daha da artıracağına dikkat çekerek, "Çevre iller sağlık, ticaret, eğitim gibi pek çok işini Kayseri ile irtibatlı yaparlar. Burada üretilen malları alır satarlar, Kayseri'nin dağıtıcılarıdır bunlar. Buradaki cazibe merkezi, bu ticari ve ekonomik mübadeleyi daha da artıracaktır. Artan mübadele hem sosyal ve kültürel hem de ekonomik olarak Kayseri'ye zenginlik katacaktır" diye konuştu.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.