Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' konulu bilgilendirme semineri düzenledi.
Kayseri Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' konulu bilgilendirme semineri düzenledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda düzenlenen seminere Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, İş Güvenlik Uzmanı, Yavuz Calp ve çok sayıda esnaf katıldı. Seminerde açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, "Odamız türlü konularda sizleri aydınlatmak için çeşitli seminerler yapıyoruz. Biz sizleri sizlerde çalışanlarınızı aydınlatıyorsunuz. Değişik konularda 42 odamız ve 40 bine yakın esnafımız ile iyi diyalog halindeyiz. Bu toplantılar devam edecek. Bizler esnafımızı aydınlatmakla mükellefiz. Ayrıca bildiğiniz gibi son günlerde ekmek israfına yönelik çalışmalar yapılıyor. Ekmek nimettir çöpe atılmaz. Tüketici olarak buna dikkat etmeliyiz. Ekmeği tüketeceğimiz kadar alalım. Bu ekmeğin ticaretini yapan kişiden bu işi karşılamasını bekleyemeyiz. Bu işi tüketen karşılayacak" dedi.
Okul kıyafetine yönelik esnaflarının sıkıntıda olduğunu belirten Alan, "Okul kıyafetleri ile ilgili olarak bildiğiniz gibi bu işi yapan esnafımız büyük sıkıntıda. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız ilimize gelmişlerdi. Ben kendisine esnafımızın sıkıntıda olduğunu ve en azından bu esnafımız elindeki malı çıkarana kadar 1 yıl ötelenmesini talep ettim. İnşallah bu sorun çözülür. Bir diğer konuda ustalık belgesi ile ilgili sorunlar var. Yani ustalık belgesi olmayan kişiler Ticaret Odamıza kayıt olabiliyor. Her zaman eğitime ihtiyacımız var. O nedenle bizler bu kişilerin ustalık belgelerinin sorulmasını istiyoruz. Ayrıca birde Bağ-Kur'dan emekli olan vatandaşlarımız başka bir işte çalıştıkları zaman maaşlarının yüzde 15'i kesiliyor. Bizler bu kesintinin kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
İş Güvenlik Uzmanı Yavuz Calp ise, "İşi sağlığı ve güvenliği, işin yapılması sırasında iş yerindeki fiziki çevre şartları sebebiyle işçilerin maruz kaldıkları sağlık sorunları ve mesleki risklerin ortadan kaldırılması veya azaltılması ile ilgilenen bilim dalıdır. İş güvenliğinde öncelik çalışan meslek hastalığı ve iş kazasından korumaktır. Bir işletmenin bütünlüğü çok önemlidir. Buna Yalova, Gaziantep'te meydana gelen patlamaları ve Kayseri'de yaşanan yangınları örnek olarak gösterebiliriz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgesinde bir büro malzemeleri fabrikasında yangın çıkmıştı. O yangın sonrası 450 çalışan işsiz duruma düştü. Bu tehditleri ortadan kaldırmak için planlı çalışma yapmak lazım. Çalışanlarımızı her zaman bilgilendirmemiz gerekiyor. Tabandan tavana kadar iyileştirme çalışmaları yapmak gerekir. Bizler her olayı yaşayarak yaparsak, bu hayatımıza mal olabilir" diye konuştu.
YORUMLAR
YORUM YAP!
Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.