|   | 
  • Kocasinan, Kadın Gelişim Merkezini Hazırlıyor


    Kocasinan, Kadın Gelişim Merkezini Hazırlıyor
    Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçim döneminde yapmayı taahhüt ettikleri Kadın Gelişim Merkeziyle ilgili proje çalışmasını tamamlayıp değerlendirme aşamasına geldiklerini söyledi.Başkan Çelik, Kadın Gelişim Merkezi'nin,...

    Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, seçim döneminde yapmayı taahhüt ettikleri Kadın Gelişim Merkeziyle ilgili proje çalışmasını tamamlayıp değerlendirme aşamasına geldiklerini söyledi.
    Başkan Çelik, Kadın Gelişim Merkezi'nin, kadınların istek ve beklentilerini tam anlamıyla karşılayacak nitelikte olması için çalıştıklarının altını çizerek," Kadın Gelişim Merkezleri?nin birinci aşaması olan projesinin hazırlanması ve en ideal projenin ortaya çıkması, bizim ana prensibimizdi. Bunun için 10 ayrı mimar arkadaşımıza fikir projesi çizmesi için talepte bulunduk. Proje için 6 mimar arkadaşımız çalışma yaptı. Gelen projeleri Kayseri Mimarlar Odası Başkanımız Sayın Eda Velibaşoğlu ve ilgili birim müdürlerimizle birlikte değerlendirdik. Yaptığımız istişareler sonucu bu projelerin içerisinden 2 tanesiyle yürüyebileceğimize karar verdik. Bu 2 projeyi çizen mimar arkadaşımızdan bir adım sonrası olan ikinci aşama için çalışma yapmalarını rica edeceğiz. İkinci adımdaki çalışmalar da tamamlandıktan sonra nihai kararımızı verip, hemen ihale hazırlıklarına başlayacağız" dedi.
    Projelerin hazırlanması sırasında mimarlardan, Kadın Gelişim Merkezi'ni kullanacak kadınların beklentilerini karşılamaya yönelik ihtiyaç listelerinin göz önünde bulundurmalarını istediklerini vurgulayan Başkan Çelik şöyle devam etti; "Mimar arkadaşlarımıza daha önceden belirlediğimiz ihtiyaç listelerini verdik. Hazırlanacak projelerde hanım kardeşlerimizin sportif anlamda vakit geçirebilecekleri spor alanları, fıtness salonları, saunalar ve bunları destekleyen yan birimlerin bulunmasını istedik. Bununla birlikte özellikle havuzun bulunmasına özen gösterdik. Yine bu merkezlere gelecek çocuklu bayanlar için kreş veya çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakabilecekleri bir oyun alanı olsun dedik. Günlük olarak vakit geçirebilecekleri kafeyle giriş alanında fuaye ve sergi salonlarıyla meslek edindirme merkezleri gibi alanların bulunmasını talep ettik. Değerlendirmeye aldığımız tüm projelerde de bu özelliklerin sağlandığını gördük."
    Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu ile projeleri hazırlayan mimarlara teşekkür eden Başkan Çelik, üzerinde karar kılınan projeyi en kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.