|   | 
  • Kurallara Uymayan Araç Sürücülerine Ceza Yağdı


    Kurallara Uymayan Araç Sürücülerine Ceza Yağdı
    Kayseri'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda kurallara uymayan sürücülere adeta ceza yağdı.

    Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk bölgesinde bir hafta içinde yapılan Araç ve Sürücü Denetim Sonuçları ile Eğitim Faaliyetleri açıklandı.
    Şehirlerarası Otobüs Terminali Denetiminde Şehirlerarası Otobüs Terminalinde görevli trafik personellerince terminalden çıkış yapan bin 579 araç ve sürücüsünün özellikle kış lastiği başta olmak üzere gerekli olan diğer hususlar konusunda da denetime tabi tutuldu ve eksikliği görülen 4 araca takoğraf kullanmamaktan ceza yazıldı.
    Halk Otobüsleri Denetiminde ise günlük görevlendirilen 3 sivil kıyafetli personel Halk Otobüslerine yolcu şeklinde binerek gün boyu güzergâhlarda 110 adet otobüsü habersiz olarak denetledi. Denetlemelerde trafik kuralları ihlalinde bulunan 17 araca gerekli cezai işlem uygulandı. Bu cezalardan 7 adedi kırmızı ışıkta geçmekten, 9 adedi seyir halinde cep telefonu kullanmaktan uygulandı.
    Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kayseri'de yapılan uygulamalarda 2 bin 90 araç kontrol edildi, 221 araca Hız Sınırını Aşmaktan, 104 araca Hatalı Parktan, 98 araca Kırmızı Işıkta Geçmekten, 21 adet Emniyet Kemeri Takmamaktan, 3 araca Kış Lastiği Takmamaktan, 64 araca Fenni Muayenesi Olmamaktan, 6 araca Alkollü Araç Kullanmaktan olmak üzere toplam 517 araca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre cezai işlem yapıldı.
    Ayrıca Kayseri'de faaliyette bulunan Fahri Trafik Müfettişleri belirtilen dönem içerisinde 290, Emniyet hizmetleri personeli ise 33 adet araç hakkında tutanak düzenledi. Düzenlenen tutanaklar görevliler tarafından Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağına çevrildi.
    Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile 318 araca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinden cezai işlem uygulandı.
    Kayseri'de 56 adet yaralanmalı ve 50 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 106 adet trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 74 vatandaş yaralandı.
    Eğitim Faaliyetleri kapsamında trafiğin yoğun olduğu saatlerde, ekipler tarafından önceden belirlenen kavşaklarda kırmızı ışıkta bekleyen araç sürücülerine yönelik emniyet kemeri ikaz çalışması yapılmaya devam edildiği bildirildi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.