|   | 
  • Ramazan'da Merdiven Altı Tatlıcılara Dikkat


    Ramazan'da Merdiven Altı Tatlıcılara Dikkat
    Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, tatlının Ramazan ayının vazgeçilmezi olduğunu belirterek, "Nerede üretildiği belli olmayan tatlıları almayın" uyarısında bulundu.Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin...

    Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, tatlının Ramazan ayının vazgeçilmezi olduğunu belirterek, "Nerede üretildiği belli olmayan tatlıları almayın" uyarısında bulundu.

    Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan'da tatlı alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Köse, merdiven altı tatlıcıların Ramazan ayında artmasına dikkat çekerek, ''Ramazan ayının yaklaşmasıyla merdiven altı tatlıcıları ortaya çıkıyor ve halkın sağlığıyla oynanıyor'' dedi.
    "Nerede üretildiği belli olmayan tatlıları almayın" diyen Köse, şunları söyledi:

    "Biliyorsunuz önümüzdeki hafta on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan'a giriyoruz. Ramazan ayı bereket ve rahmet ayı olarak gelmekle birlikte, bunu rant kaynağı olarak gören bazı esnaf kardeşlerimiz sicillerinde bulunan faaliyet konularını bir yana bırakarak gıda sektörüne geçiş yapmaktadır. Yılda bir ay yüzü gülecek olan tatlıcı ve pastacı esnafımızın gelirine ortak olmak istemektedirler. Nerede üretildiği belli olmayan hijyen şartlarından mahrum merdiven altı işletmelerden edindikleri tatlı ve Ramazan yiyeceklerini tezgahlarına koyarak hem halk sağlığını tehlikeye atmakta hem de tatlıcı ve pastacı kardeşimizin ekmeğiyle oynamaktadırlar. Tatlıcı ve pastacı esnaf kardeşlerimiz İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizden gerekli izin belgelerini alıp hijyen şartlarına uygun üretim yapmaktadırlar. Sürekli denetim ile hijyen ve sanitasyona uygun üretim yaparken bu izni alamayan, kaçak üretim yapan yerlerden tatlı alıp satan esnaf, ülkemizi hem bir vergi kaybına uğratmakta hem de halkımızın sağlığını hiçe sayarak bu ürünleri alıp satmaktadırlar. Buna artık dur diyelim. Unutmamalı ki maliyet düştükçe kalite de düşüyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olmayacağı için maliyetin altında satılan tatlılara itibar etmemek gerekir'' diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.